Windows10 .bat komutu açamama sorunu

Finch

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Uzun süredir Windows 10'da .bat komutlu dosyalar hakkında sorun yaşıyorum her yeri araştırdım ama bir türlü çözemedim. Metin belgesi açıp içine start oyunadı .bin yazıp farklı kaydet diyip oyunadı.bat olarak kaydediyorum sonra üstüne tıklayınca ''Bu dosyayı nasıl açmak istiyorsunuz?'' diye bir ekran geliyor, daha önce Windows 8 ve 7 de hiç böyle bir ekran gelmiyordu, bunu nasıl düzeltebilirim uzun süredir çözemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

hata.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 'Bu dosyayı nasıl açmak istiyorsunuz?' bölümünde 'Diğer uygulamaları' ardından 'Bu kişisel bilgisayarda başka bir uygulama arayın'ı seçin. Yerel disk>Windows>System32>cmd.exe yi bularak programı açmayı deneyin.

Cevabınız için teşekkürler, dediğinizi uyguladım ama bir değişiklik olmadı, bu sorunu araştırırken Başlat kısmından Ayarlar>Sistem>Varsayılan Uygulamalar>''Dosya türüne göre varsayılan uygulamaları seçin'' kısmında aşağılara inince bin,bat gibi dosyalar çıkıyor fakat bu dosyalar fotoğraftaki gibi boş durumda gözüküyor ama diğerler dosya türlerinin karşısında uygulamalar gözüküyor, araştırırken bir sitede Win 8'den Win 10'a geçerken Windows 10 bu gibi dosyaları değiştiriyormuş. Tekrar nasıl düzeltebilirim?
Win7-8 de not defterinin içine (örnek olarak) start oyunadı.bin yazıp oyunadı.bat olarak farklı kaydederek kaydettiğim .bat'ı çalıştırıp torrentsiz oyuna girebiliyordum.
f2.png

Oyunadı.bin dosyasını bulun ve .bin uzantısını .iso olarak değiştirin. Not defterine Oyunadı.iso yazın ve dosyayı aynı şekilde .bat olarak kaydedin, çalıştırın. Oyunadı.iso dosyasını bulun, açın. İçinde setup.exe veya run şeklinde uygulamalar olmalı.(Eğer yoksa bu bilgisayar sekmesinden sürücülere bakınız.)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı