Windows10 Pro görev çubuğu explorer.exe ve Google Chrome düzgün çalışmıyor

Ribnin

Femtopat
Merhaba, iyi akşamlar. Kullandığım Windows 10 bilgisayarımda oynadığım oyunlarda sıkıntı çıktığı için, ve düzelmek bilmediğin için Windows 10 Enterprise sürümünden Windows 10 Pro'ya geçtim. İlk 1/2 günüm sorunsuz geçti. Oyunlarımı oynamaya sıkıntısız bir şekilde devam ediyordum. Fakat kullandığım Windows 10 Pro sürümünde birden fazla hata olduğu için sıkılmaya başladım. Öncelikle bilgisayarı açtığımda "bu bilgisayar, Denetim Masası, geri dönüşüm kutusu, çalıştırdan appdata" gibi açtığım şeyler tıkladıktan 4/5 dakika sonra veya hiç açılmıyor. Görev çubuğundaki uygulamalara sağ tıklayamıyorum. Görev çubuğundaki Windows tuşu ve arama yerine tıklanmıyordu. İnternetten baktığım "explorer.exe kapat aç hizmetler Windows Search kapat aç" gibi çözümleri uyguluyorum. Dosyalar rahatça açılıyor. Windows tuşuna tıklayabiliyorum, Windows tuşuna bastığımda açılan menüdeki uygulamaları açabiliyorum. Ama arama yerine hiçbir şekilde ne yapsam yazamıyorum. 2. sorunum ise Google Chrome, Opera GX gibi tarayıcılardan site harici arama yapamıyorum. Bunun çözümü denetim masası/İnternet seçenekleri/İçerik/SSL durumunu sil yaptığımda Chrome çalışıyor. Google'deki sorun "bağlantınız gizli değil" hatası. Her bilgisayarı açtığımda bunlarla uğraşıyorum, arama yeri ne yapsam çalışmıyor. Yardıma ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
DISM aracını kullanarak denetim yapın.

Merhaba,
İşletim sistemini nereden indirdiniz?
Buradaki rehberden yararlanarak resmi ISO dosyasını edinebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki rehberden yararlanarak işletim sistemini onarmayı deneyebilirsiniz, ama temiz yükleme yapmanızı öneririm.
Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…