Windows'a ara verilmeli mi?

Emir YOL

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar selam. Biraz farklılık olsun diye Linux'a deneme amaçlı geçmek istiyorum. Oyun vs. performansı da beni düşündürüyor. Önerdiğiniz Linux dağıtımları nelerdir? Biraz farklılık olsun isterim.

Ne tarz oyunlar oynuyorsun?

Yenilikçi bir deneyim için Bazzite kurup geçebilirsin. Geleneksel bir deneyim için de Linux Mint Cinnamon.

Ne tarz oyunlar oynuyorsun?

Yenilikçi bir deneyim için Bazzite kurup geçebilirsin. Geleneksel bir deneyim için de Linux Mint Cinnamon.
Valla CS2 ve TLOU'yu aktif olarak oynuyorum. Onların dışında daha çok yazılım ve kodlamayla uğraşıyorum.

Öneri için teşekkürler belki Bazzite'a göz atabilirim

Dual boot kullan windowsda kalır oyunları windowsdan oynarsın gerisi Linux olur.

Dual boot kullan windowsda kalır oyunları windowsdan oynarsın gerisi Linux olur.
Yok dual boot yapacağım zaten. Maksat biraz performans denemesi bi de gündelik kullanıma uygunluk testi için öneri istemiştim.

Hocam bende aynı şeyi yapmak istiyordum fakat Linux'la uğraşmak uyumluluk sorunları vs. derken bıkmıştım tabii aynı şey sizde olur mu bilemem ama dağıtım olarak Mint öneririm hele ki Windows'tan geçiyorsanız.

Vallahi CS2 ve TLOU'yu aktif olarak oynuyorum. Onların dışında daha çok yazılım ve kodlamayla uğraşıyorum.

Öneri için teşekkürler belki Bazzite'a göz atabilirim

Tamam C# geliştiricisi değilsen Linux mevcut kullanım senaryon için engel çıkarmayacaktır. Komple Linux'a geçebilirsin. Alternatif olarak @grant hocamın dediği gibi dualboot yapabilirsin.

Dikkat et bazzite gerçekten yenilikçi bir yapıya sahip. Doküman veya çözüm bulman biraz daha zor olabilir.

Bir süre Pop!_OS kullandım. Ekran kartım NVIDIA olduğu için arkadaşım onu önermişti. Alışma evresinde oldukça zorlandım. Terminal kullanımı vs yorucu şeyler. Biraz alıştıktan sonra çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Wine üzerinden World of Warcraft oynarken Windows'ta 60 FPS alırken Linux'ta 180 FPS alıyordum. İllaki bazı sorunlarla karşılaşılabiliyor ancak oldukça keyifli bir deneyim olmuştu. Burada önerilen dağıtımları da takip edeceğim. Hangi dağıtımı neden ve kimlere önerdiğinizi de belirtirseniz hem konu sahibine hem de bunları okuyacak olanlar için daha iyi olabilir.

Valla mint candır. Eski sistemde kullanmıştım yağ gibi akıyordu. Bazzite'dan sonra belki sanal makinede bi denerim : )

Tamamdır hocam indirmeye başladım birazdan deneyimlerim : )

Aslında Pop!'u bende merak ediyordum çok hafif olduğunu iddia ediyorlardı. Denemek lazım ya...

Aslında pop!'u bende merak ediyordum çok hafif olduğunu iddia ediyorlardı. Denemek lazım ya...

Diğer dağıtımları hiç kullanmadığım için ona yorum yapamayacağım ancak gerçekten muazzam bir dağıtım. Kişiliğim itibarıyla bir şeyleri zorlanarak yapmaktan nefret ederim bu yüzden alışma sürecim beni delirtir ancak alıştıktan sonra cidden çok sevdim. Günlük olarak sıkça kullanıyorum. C# geliştirme evresinde Windows'ta takılıyorum. Onun dışında Linux kullanıyorum. Terminal komutlarına alıştıktan sonra muhtemelen hangi dağıtımı kullanırsan kullan basit gelecektir. UI'a alışmak dışında zorlanacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…