Windows'a benzer oyun performansı verebilecek dağıtım önerisi

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Monster Tulpar T5 v19.1 laptopa sahibim. i7 9750H işlemcisi ve 1660 Ti ekran kartına sahip. Linux daha öncesinde kullandım fakat hiç oyunlarda adamakıllı denemedim. 1TB + 256 GB alanım var. 256 GB'lik diskim boş ona Dual boot yapıp denerim büyük ihtimal. Dağıtım olarak sadece Linux Mint ile Debian kullandım. En çok Debian'ı sevdim stabilliğinden fakat oyunlarda iyi performans çıkartmaz büyük ihtimal. Linux'ta Windows'a benzer oyun performansı verebilecek dağıtım var mı?

Şu an oynadığım oyunlar:
RDR2
GTA 5
BG3
Alan Wake 2
Elden Ring

Fedora,Zorin tema ile yaparsın herşeyi. Fedora öneririm.

Fedora, Pop!_OS genelde oyun oynamak için kullanılıyor, benim de sistem sizinkine biraz yakin i5 10th, 1650 Ti, fazla ağır oyunları denemedim, ama Minecraft vs düzgün çalışıyor fedora da.

Fedora, Zorin tema ile yaparsın her şeyi. Fedora öneririm.

Hocam performans düşüşü olur mu? Fedora'nın oyun sürümü vardı sanırsam en mantıklısı o gibi. Arch da öneren vardı fakat Arch stabil bir dağıtım olmadığından istemiyorum. Sürekli bozulmalarla uğraşamam.

Fedora, Pop!_OS genelde oyun oynamak için kullanılıyor, benim de sistem sizinkine biraz yakin i5 10th, 1650 Ti, fazla ağır oyunları denemedim, ama Minecraft vs düzgün çalışıyor Fedora da.

Hocam Minecraft zaten Linux destekli olduğundan onlar rahat çalışıyor. Pop!_OS çok duydum fakat nasıl ne değil bilmiyorum.

Regata OS Deneyebilirsiniz. Oyunlarda en yüksek performansı aldığım dağıtımlardan.
Hiç bilgimin olmadığı bir dağıtımı ana makinemde denemek istemem.

OpenSUSE Tabanlı oyun için optimize edilmiş bir dağıtım hocam. Emin değilseniz ISO'sunu indirip sanal makine'de deneyebilirsiniz ilk.

Sistemim kötü olmadığından hiç FPS derdi yaşamadım oyunlarda. En çok tırstığım konu korsan desteği nasıl oldu. Ben çünkü oyunlarımın %90'ını falan korsan oynuyorum. %10'u da PS4 oyunlarım. Modlanmış dağıtım değil de saf dağıtımları daha çok seviyorum.

Regata OS oyun için güzel ancak mağazası bozuk. Yast'ı da bozmuşlar. Oyun için Nobara veya Cachy OS daha iyi. Yeni kullanıcı için Nobara daha basit.

Regata OS oyun için güzel ancak mağazası bozuk. Yast'ı da bozmuşlar. Oyun için Nobara veya Cachy OS daha iyi. Yeni kullanıcı için Nobara daha basit.

Hocam pek de yeni kullanıcı sayılmam fakat profesyonel de sayılmam. Orta gibi bir şeyim yani.

Hocam pek de yeni kullanıcı sayılmam fakat profesyonel de sayılmam. Orta gibi bir şeyim yani.
Nobara iyidir. Eleştiririm ancak "Oyun amaçlı dağıtım istiyorum." diyorsanız daha iyisi de yok. Oyun amaçlı olmayan dağıtımlarda da rahatça oyun oynayabilirsiniz ama her ayarı kendiniz yapmakla uğraşırsınız. Öğrenirim derseniz @ensareis hocamın rehberine buyrun:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…