Windows'a format atamamak ve hiçbir programın çalışmaması

Lexaly

Decapat
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi geceler. Daha önceden şu şekilde bir problemim vardı ilgili konu budur; AC Valhalla oynarken GTX 1660S sistem kendini kapatıyor
Bir bilgisayar tamir servisine bırakmıştım bilgisayarımı güç kaynağımda ve anakartımda problem olduğunu iletti ve tamiratını sağladı yetkili kişi. Bilgisayarın BIOS'u güncellendi, ısılar düzeldi, SSD güncelleştirmesi yapıldı. Sabahtan akşama kadar stres testi yapıldı bilgisayar kendini hiçbir zaman kapatmadı ben de eve gelince deneme yapmak istedim. Oyuna tıklıyorum hiçbir şekilde açılmıyor tepki vermiyor. Fakat Google Chrome çalışıyor. Steam ve Discord hata verdiler açılmıyorlar tepki yok. Hiçbir oyun neredeyse hiçbir program çalışmıyor. Format USB'm vardı bootluyorum mavi ekran geliyor tam format kısmına yönlenecekken bir hata oluştu deyip bilgisayar kendini kapatıyor format ekranına gidemiyorum. Belki USB bozuktur dedim farklı USB ile belki bu ISO dosyası sorunludur dedim. Media Creation Tool da yani Windows'tan indirdiğimiz kurulum programı da ISO dosyası indiremiyor bir hata oluştu diyor ISO dosyası indirmiyor internetten farklı mevcut en güncel kaynaklardan birini indirdim dümdüz ISO olarak onu denedim aynı şekilde flashta olmuyor bilgisayar açıkken direk oradan setup üzerinden denedim hata oluştu diyor Windows gene hiçbir şekilde formatlanmıyor. Şimdi ben öğrenciyim bulunduğum kısımda da bilgisayar tamiri yapan birisi yok tekrar aynı adama kasayı götürmem çok zor olacak bu sebepten eğer sizin yardımcı olabileceğiniz bir konu var ise diye sizleri rahatsız ettim. Mesela League of Legends'i tamamen silip tekrar kurayım dedim onun Launcher'ı hep temiz kurulum yapar launcherına dahi ulaşamıyorum onda da hata alıyorum. Bir şey indiriyorum WinRAR'lı mesela tertemiz iniyor WinRAR'dan çıkarırken hata alıyorum onu bile çıkaramıyorum format dahi atamıyorum yani kitlenmiş durumdayım. Buradan bir çözüm bulamazsak tekrardan tabii o tamirciye bir şekilde gideceğim.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
  • RAM: G.Skill 8 GB Ripjaws V kırmızı 3000 MHz CL16 DDR4 Single kit RAM ( X2 )
  • Anakart: ASUS'ı B450M-A-PRO Max.
  • Ekran kartı: GTX 1660 Super Gaming X 6 GB MSI.
  • Kasam: Xigmatek asgard 382 Pure Black Edition.
  • PSU: Xigmatek X Calibre 600W.
    SSD: SanDisk Ultra M.2 3D 500 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tek tek detaylıca test etmeden kimse nokta atışı yapamaz sorun şu diye maalesef, hele ki uzaktan fikir vererek de yardımcı olamayız çok teknik bir arıza var sizde.
Aynı bilgisayarcıya götürmeyin, imkanınız varsa daha düzgün bir yere götürün; anakart sorunlu gibi. ASUS'u arayıp yakında servisleri var mı sorun.

Ayrıca SSD takılırken bilgisayarcı mı taktı diski? Belki ikinci el/bozuk disk takmış olabilir. Yine anakart üzerinde tamir edeyim derken başka bir devreyi de bozmuş olabilir.

Hocam tek tek detaylıca test etmeden kimse nokta atışı yapamaz sorun şu diye maalesef, hele ki uzaktan fikir vererek de yardımcı olamayız çok teknik bir arıza var sizde.
Aynı bilgisayarcıya götürmeyin, imkanınız varsa daha düzgün bir yere götürün; anakart sorunlu gibi. ASUS'u arayıp yakında servisleri var mı sorun.

Ayrıca SSD takılırken bilgisayarcı mı taktı diski? Belki ikinci el/bozuk disk takmış olabilir. Yine anakart üzerinde tamir edeyim derken başka bir devreyi de bozmuş olabilir
Ücret ödediğim için tekrardan aynı yere götürdüm, sanıyorum SSD güncelleştirmesi ile alakalı bir problem yaşamışım şuanlık bilgisiyarda herhangi bir sorun yok. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı