Windows'a format atıp nasıl yeni bir SSD'ye aktarılır?

• Konuyu başlatan ciku
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 504

ciku

Hectopat
Windows 10, 120 GB'lık bir SSD'ye kurulu ve sıkıntı cıkarmaya başladı. Yeni bir SSD alıp Windows'u ona kurmayı planlıyorum ama veri aktarımı istemiyorum. Sıfırdan kurulum için bilgisayarı hazırlamayı bilmiyorum. Araştırdım ama tam istediğimi bulamadım. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Adım1: Technopat Youtube sayfasından Rufus ile flasha Windows yazdırma videosu izleyin ve aynısını yapın.
Adım2: Freedos bilgisayara flash disk ile windows kurulum videosunu izleyin.
Aynı şekilde kuracaksınız tek yapmanız gereken kurulum sırasında hangi diske kuralım diye sorduğunda oradaki tüm diskleri biçimlendir ve sil yapın. En son adım olarak disklerden hangisine kurmak istiyorsanız onu seçin ve devam diyin, hepsi bu kadar

Özel aparatı var 300 TL civarında USB yapıp kullanabiliyorsun.
sata.png

Windows 10, 120 GB'lık bir SSD'ye kurulu ve sıkıntı cıkarmaya başladı. Yeni bir SSD alıp Windows'u ona kurmayı planlıyorum ama veri aktarımı istemiyorum. Sıfırdan kurulum için bilgisayarı hazırlamayı bilmiyorum. Araştırdım ama tam istediğimi bulamadım. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Öncelikle Microsoft sitesinden Windows 10 ISO indir.
Daha sonra bilgisayarına Rufus programını indir USB belleğini tak.
Daha sonra ise ISO dosyasını sec ve USB'ye yazdır.
Daha sonra USB hazır olunca PC yeniden baslat ve BIOS'a girme tuşun neyse ona bas(F2 F8 del her neyse artık) sonra oradan boot menüsüne gel oradan devices kısmından USB'ni F6 ile 1.sıraya al ve F10 bas sonra kurulum başlayacak.

BIOS'tan kuruluma direkt başlayacağım, Windows kurulu olan SSD'yi ne zaman çıkarmam gerek. Gereksiz uzattım gibi gözüküyor ama gerçekten bilmediğim için soruyorum, araştırdım ama tam aradığımı bulamadım.

Yeni bir SSD alacaksin bu SSD'yi çıkaracaksın ve yeni SSD'ye Windows kuracaksın değil mi?
Eğer böyleyse şu anki SSD'yi çıkartıp sistemi kuracagin SSD'yi tak ve Windows'u kur.

Yeni windowsu yüklerken şu an kullandığım windowsun oem keyini tekrar sıkıntısız kullanabileceğim değil mi windows farklı bi diskte tamamen kurulu olsa bile.
Microsoft sıkıntı çıkarabilir mi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı