1. NT6 kullanarak işletim sistemini kurmak bunu yapmak için, elinizdeki işletim sistemi Windows ISO dosyasını WinRAR ile açarak C diski altına ISO içeriğini copy-past edin. Yani WinRAR ile açılmış ISO dosyasının içerisindeki tüm dosyaları C diskine girerek buraya taşıyın kısaca. Bu işlemler tamamsa eğer
buradaki linkten indirdiğiniz ZIP'li içerikten NT6 dosyasını, yine C diski altına taşıyarak yönetici olarak çalıştırın. Menüden ilgili Windows kurulum seçeneğini yön tuşları ve farenizle seçerek başlatın ve sistem ön yükleme menüsüne kurulum için eklenecekler. Sistemi yeniden başlatın ve Windows kurulum için sizi karşılayacak artık. Windows'unuzu artık kurabilirsiniz.
Üstte yazdıklarım çalışan bir Windows mevcutsa eğer yapabileceğiniz işlemlerdir.
2. EasyBCD uygulamasını kullanarak Windows, Linux, Mac OS X işletim sistemlerini rahat şekilde kurabilirsiniz. DVD, USB Disk vb. araçlara gerek kalmadan... Bunları yapmak için sadece mevcut Windows'unuz üzerinden disk yönetimine girerek C diski alanından küçültme işlemi yoluyla 10-20 GB kadar bir alan ayırarak bir disk alanı oluşturun. Sürücü harfi, bu diske format vb adlandırma yaparak diski oluşturun. Oluşturulan bu disk alanına elinizdeki Windows ISO dosyasını kopyala yapıştır yapın ve artık EasyBCD programını kurarak geriye kalan işlemlerin kalan kısımlarını alttaki videoda anlattığım şekilde yapmaya başlayın.
Artık istediğiniz işletim sistemini, yedekleme araçlarını kısaca Boot edilebilen her türlü ISO dosyasını bu yolla çalıştırabilir, formatlar atabilir ve tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. DVD, USB Disk vb donanım cihazları olmadan üstelik.
EasyBCD kaynak linki:
https://neosmart.net/EasyBCD
EasyBCD ile işletim sistemlerini, ayrılan disk alanları üzerinden kurma işlemleri vs;