WindowsApps klasöründe yönetici haklarına sahip olmak

Yer
İzmir
Microsoft Store platformundan indirilen uygulamalar bu lokasyona kuruluyor, ben de Game Pass ile indirdiğim bir oyunun dosyalarında değişiklik yapmak istiyorum fakat bunun için yönetici olmam gerektiği uyarısıyla karşılaşıyorum. Klasörün gelişmiş güvenlik ayarlarından izinleri değiştirdiğim zaman herhangi bir değişiklik olmuyor. PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp kendime tam denetim izni verince de herhangi bir değişiklik olmadı. Dosyaları farklı bir yere kopyalamama da izin verilmediği için elim kolum bağlandı. Yardımcı olur musunuz?

Bu girdiyi indirip kayıt defterine ekleyin. Daha sonra WindowsApps klasörüne sağ tıklayıp Take Ownership deyin. Sonrasında klasöre istediğiniz müdahaleyi yapabilirsiniz.

Yine de dikkatli olan, yanlış bir şeyler silmeyin.
Take Ownership dedikten sonra CMD penceresi açılıyor ve dosya yetkilerini bana veriyor fakat hala herhangi bir dosya silmeye çalışınca "Bu dosyada değişiklik yapabilmek için Administrator size izin vermelidir" hatası veriyor.
Silmeye çalıştığım dosyayı serinin önceki oyunlarında da, oyunun Steam versiyonunda da sildim. Mühim bir dosya değil.
Güvenli modda deneyin.
Güvenli modda WindowsApps altındaki klasörlere erişmeye çalışınca sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor, Take Ownership deyince de herhangi bir değişiklik olmuyor.
Users grubuna değil, kendi kullanıcı hesabınıza sahiplik vermeniz gerekmekte.
Hem Administrators'e hem de kendi kullanıcı hesabıma yetki tanımlamadım ama maalesef sonuç değişmedi.
WindowsApps için yetki aldıktan sonra bir de alt klasörden tekrar manuel olarak yetki almak denenebilir.
Tek tek tüm alt klasörleri yetkilendirdim, gene aynı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı