Netflix Windows’daki Netflix neden web tabanlı oldu?

Canx2152

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : Esonic H61FHL Intel H61
Ekran Kartı : Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX580 8GB Special Edition
İşlemci : Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 3.19GHz
Ram : 16.0GB
Merhaba, bir şey sormak istiyorum. Eskiden Microsoft Store’dan bir uygulama indirdiğimizde, uygulamanın tasarımı web sitesinden farklı olurdu ve web tabanlı değildi. Bugün fark ettiğim kadarıyla ise örneğin Netflix uygulaması artık web tabanlı hale getirilmiş. Önceden öyle değildi. Bunu eski haline döndürmenin bir yolu var mı, bilen var mı?

1758204893809.png

Eskiden de web tabanlıydı. Netflix ben kendimi bildim bileli Edge tabanlı çalışıyor hatta Edge'i tamemen kaldırırsanız Netflix App de çalışmıyor ama bu demek değil ki tarayıcıdan farkı yok, hayır var. Uygulamasından abonelik paketin desteklediği takdirde monitörün en yüksek çözünürlüğü neyse izleyebilirsin ama Edge maksimum 1080p destekliyor. Edge harici diğer tarayıcılar 720p destekliyordu en son.

Ekleme: Değişmiş. Artık tüm tarayıcılar 1080p destekliyor ama Edge ve Netflix App 4K destekliyor.

1758205555212.png

Merhaba, bir şey sormak istiyorum. Eskiden Microsoft Store'dan bir uygulama indirdiğimizde, uygulamanın tasarımı web sitesinden farklı olurdu ve web tabanlı değildi. Bugün fark ettiğim kadarıyla ise örneğin Netflix uygulaması artık web tabanlı hale getirilmiş. Önceden öyle değildi. Bunu eski haline döndürmenin bir yolu var mı, bilen var mı?

Eki Görüntüle 2575888

Hocam Edge'in WPA arayüzü falan değişmiştir size farklı geliyordur. Eskisini bilmiyorum ama oda büyük ihtimal electron tabanlı olabilir. Electron tabanlıda aslında tarayıcı yani bir şey değişmiyor. Fakat öyle olduğunu sanmıyorum arkadaşın dediği gibidir. Arayüz değiştiği için size farklı geliyordur.

Eskiden de web tabanlıydı. Netflix ben kendimi bildim bileli Edge tabanlı çalışıyor hatta Edge'i tamamen kaldırırsanız Netflix App de çalışmıyor ama bu demek değil ki tarayıcıdan farkı yok, hayır var. Uygulamasından abonelik paketin desteklediği takdirde monitörün en yüksek çözünürlüğü neyse izleyebilirsin ama Edge maksimum 1080p destekliyor. Edge harici diğer tarayıcılar 720p destekliyordu en son.

Eskiden uygulaması vardı ben hatırlıyorum. Arayüzü, her şeyi orijinal uygulama gibiydi. Kullanımı daha iyiydi ve kaliteliydi. Sonradan iyice web eklentisine çevirdiler, sanarsınız Edge tarayıcıya eklenti eklemişiz. İyice bozuldu, sinirlendirdi.
Düzgün bir uygulama yapsalar da izlesek.

Eskiden uygulaması vardı ben hatırlıyorum. Arayüzü, her şeyi orijinal uygulama gibiydi. Kullanımı daha iyiydi ve kaliteliydi. Sonradan iyice web eklentisine çevirdiler, sanarsınız Edge tarayıcıya eklenti eklemişiz. İyice bozuldu, sinirlendirdi.
Düzgün bir uygulama yapsalar da izlesek.
Eskiden görünüm farklıydı evet ama yine Edge gibi çalışıyordu. Sadece görünüm değiştiği için size öyle geliyor ama işleyiş aynıydı. Bir zararı da yok zaten maksimum çözünürlük destekliyor. Sorun olan ne? HBO ve Disney Windows'ta 1080 veremiyorken Netflix 4K sunuyor.

Eskiden görünüm farklıydı evet ama yine Edge gibi çalışıyordu. Sadece görünüm değiştiği için size öyle geliyor ama işleyiş aynıydı. Bir zararı da yok zaten maksimum çözünürlük destekliyor. Sorun olan ne?

Kalitesizlik hissi. Eskiden oynatıcı bile farklı bir tasarımda açılıyordu uygulamasında, daha seriydi. Şimdiki çok kalitesiz hissettiriyor, açıp Chrome'dan izleseniz aynı şey. Eskiden uygulamadan çalıştırmak daha iyiydi.
Üstelik Dolby ses sistemi de sorunlu yeni uygulamalarda, eskiden Dolby çalışıyordu. Şimdi tamamen tarayıcı eklentisi haline geldi. Tarayıcı tabanlı olmak ayrı şey, tarayıcı eklentisi olmak ayrı şey.

Eskiden görünüm farklıydı evet ama yine Edge gibi çalışıyordu. Sadece görünüm değiştiği için size öyle geliyor ama işleyiş aynıydı. Bir zararı da yok zaten maksimum çözünürlük destekliyor. Sorun olan ne? HBO ve Disney Windows'ta 1080 veremiyorken Netflix 4K sunuyor.
1758205834765.png

Hocam, paketimi 4K HDR’a yükselttim. HDR’yi denemek istiyorum ama burada ne özellikler yazıyor ne de HDR olduğunu görebiliyorum. HDR veya Dolby olduğunu nasıl anlayabilirim?

Kalitesizlik hissi. Eskiden oynatıcı bile farklı bir tasarımda açılıyordu uygulamasında, daha seriydi. Şimdiki çok kalitesiz hissettiriyor, açıp Chrome'dan izleseniz aynı şey. Eskiden uygulamadan çalıştırmak daha iyiydi.
Üstelik Dolby ses sistemi de sorunlu yeni uygulamalarda, eskiden Dolby çalışıyordu. Şimdi tamamen tarayıcı eklentisi haline geldi. Tarayıcı tabanlı olmak ayrı şey, tarayıcı eklentisi olmak ayrı şey.
Doğrudur, Dolby hakkında bilgim yok. Stream servisinde ilgilendiğim tek şey bit rate seviyesi ve rakipleri Windows'ta 1080 bile veremediği için benim için yeterli bir uygulama.

Eki Görüntüle 2575893
Hocam, paketimi 4K HDR’a yükselttim. HDR’yi denemek istiyorum ama burada ne özellikler yazıyor ne de HDR olduğunu görebiliyorum. HDR veya Dolby olduğunu nasıl anlayabilirim?
Edge tarayıcısı üzerinden bakar mısın bir de?

Doğrudur, Dolby hakkında bilgim yok. Stream servisinde ilgilendiğim tek şey bit rate seviyesi ve rakipleri Windows'ta 1080 bile veremediği için benim için yeterli bir uygulama.

Edge tarayıcısı üzerinden bakar mısın bir de?

Edge de gözükmediği için uygulamayı indirmiştim zaten hocam.

Tarayıcı üzerinden bakar mısın bir de?

Eski uygulama da tam Edge tabanlı değildi bu arada, UWP'ydi. Yani tam bir Windows için özel uygulamaydı. Offline indirme özelliği vb. de vardı. Yeni uygulama tamamen Edge eklentisi.

Kısaca tamamen kalitesizlik ve geriye dönüş söz konusu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı