Windows'dan Linux'a geçilmeli mi?

Tamam da her dağıtıma deb paketi ile kurulum yapmıyorsunuz hani. Archta aurda bulabilirsiniz, diğerlerine çok hakim değilim ama tek bir paket yöneticisinde olacak diye bir şey yok. Eğer Fedora'nın paket yöneticisi için hazırlanmış paketin açıklamasına baktıysanız Fedora için geliştirilmiş yazması normaldir. GNU/Linuxta her zaman Windowstaki gibi kurulum yapmak zorunda değilsiniz. İnternete Davinci XDağıtımı yazarsanız hangi dağıtıma hangi komutla kurabileceğiniz yazar.

En temizi hocam dual boot.

Geçilebilir deneme amaçlı. Microsoft son zamanlarda WSL diye bir yapı çıkardı, ilk başta kodlarla biraz uğraşırsınız ama deneme amaçlı kullanılabilir WSL.

Onun haricinde normal bir dağıtımı aynı W10 kurar gibi kullanmanız da mümkün pek tabii. Ben eski bir bilgisayara sahibim, kendi deneyimimden bahsedecek olursam gayet akıcı. (Ubuntu ve Pop! OS kullandım şimdiye kadar) Ama Pop! OS'in çok daha rahat bir dağıtım olduğunu söyleyebilirim.

Eğer oyun oynuyorsanız geçmenizi önermem ama diğer şeyler için kullanıyorsanız linuxa geçebilirsiniz

Pop! OS kullandım
POP!_OS'i çok severim ama Unity arayüzü yüzünden kullanmıyorum. Sonradan DE indirince arıza yapabiliyor.

@Rashmore hocam "Owl's Nest yazan ve 8-bit art olan bir ekran kağıdınız vardı. Rica etsem atabilir misiniz?

Komple Linux kurma Windows 10 + Ubuntu dualboot yap. Ben dualboot kullanıyorum programlama, Blender, Office programları ve günlük kullanımda Linux kullanıyorum Windows'u ise sadece oyun için kullanıyorum. Ayrıca kurarsan direkt Ubuntu'yu GNOME arayüzü ile kurma. Kubuntu Lubuntu Xubuntu gibi Ubuntu tabanlı fakat farklı arayüzler kullanan distrolardan birini seç. Ben Kubuntu (Ubuntu + KDE Plasma) kullanıyorum. Default olarak biraz kötü gözüküyor fakat birkaç tema kurduktan sonra çok güzel oluyor. Layan KDE theme, latte dock ve tela icon theme kur görev çubuğunu da yukarı al. Aşağıdaki benim Kubuntu kurulumum. Bu discord sunucusuna katılmanı öneririm Join the Discord Linux Discord Server!

Her işletim sisteminin kendi avantajları vardır. Fanboyluk yapmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…