Çözüldü Windows'ta bir klasör korunan işletim sistemi öğesi haline nasıl getirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Windows'ta korunan işletim sistemi dosyaları var. Windows bunları gizli tutuyor. Korunan işletim sistemi öğelerini gizle seçeneğini kaldırınca gizlenen dosyaları görebiliyoruz. Ben kendi oluşturduğum bir klasörü nasıl korunan işletim sistemi klasörü haline getirebilirim? Bunu yapmanın bir yöntemi veya komutu var mı?

Çözüm
Klasöre Shift basılı tutarak komut istemcisinde açın ve sırasıyla aşağıdaki komutları yazın.

Kod:
cd..
attrib <klasör ismi> +r +h +s
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu kast etmiyorum bu normal gizleme bunu zaten herkes bilir. Benim kast ettiğim korunan işletim sistemi dosyası olarak gizleme. Normal gizlenen öğeleri açınca o gözükmüyor.

Bunu kast etmiyorum bu normal gizleme bunu zaten herkes bilir. Benim kast ettiğim korunan işletim sistemi dosyası olarak gizleme. Normal gizlenen öğeleri açınca o gözükmüyor.

Sizin dosyanız işletim sistemi dosyası olmadığı için bunu yapamazsınız.

Klasöre Shift basılı tutarak komut istemcisinde açın ve sırasıyla aşağıdaki komutları yazın.

Kod:
cd..
attrib <klasör ismi> +r +h +s

Çözüm
Artılar eksi olsun diyorsun yani. Peki -R, -h ve -s nedir? Bunlar yetki falan mı? Dosya attributeleri nedir?

r dosyayı salt okunur yapar h gizli yapar s ise sistem dosyası yapar attrib ile başka yapmak istediğin projeler vs. varsa hepsini atabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…