Çözüldü Windows'ta bir klasör korunan işletim sistemi öğesi haline nasıl getirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Windows'ta korunan işletim sistemi dosyaları var. Windows bunları gizli tutuyor. Korunan işletim sistemi öğelerini gizle seçeneğini kaldırınca gizlenen dosyaları görebiliyoruz. Ben kendi oluşturduğum bir klasörü nasıl korunan işletim sistemi klasörü haline getirebilirim? Bunu yapmanın bir yöntemi veya komutu var mı?

screen.png

Çözüm
Klasöre Shift basılı tutarak komut istemcisinde açın ve sırasıyla aşağıdaki komutları yazın.

Kod:
cd..
attrib <klasör ismi> +r +h +s
Attrib ile yapılabilecek örnekleri genel olarak yazabilirsen sevinirim.

a: Dosyanın arşiv özniteliğini ayarlar.
h: Dosyanın gizlilik özniteliğini ayarlar.
i: Dosyanın ‘dizine eklenmemiş' özniteliğini ayarlar.
r: Dosyanın salt okunur özniteliğini ayarlar.
s: Dosyanın sistem özniteliğini ayarlar.
v: Dosyanın bütünlük özniteliğini ayarlar.
x: Dosyanın fırçalama özniteliğini ayarlar.
Drive: Özniteliğini değiştirmek istediğiniz sürücüyü belirler.
/ s: Üstteki komut ile belirlediğiniz sürücünün özniteliğini ve üzerinde yapılan değişiklikleri görüntüler.
/ d: /s ile birlikte kullanarak işlem yaptığınız dosya dizinini görüntülersiniz.
/ l:/ s ile birlikte kullanarak yazdığınız bağlantıya değil, bağlantının kendisine işlem yaparsınız.
/?:Attrib ardından yukarıdaki komut anahtarlarından birinin sonuna /? Komutunu ekleyerek komut anahtarının işlevini öğrenebilirsiniz.

Umarım işinize yarar, iyi sosyaller.

Arayüz ile yapmak için attiribute changer kullanabilirsiniz. Dosyayı sürükleyip Sistem'i işaretlemeniz yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı