Çözüldü Windows'ta kullanıcı 2 kullanıcı 1'in programlarına erişebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

806691

Decipat
Başlık biraz saçma oldu gibi nasıl yazacağımı bilemedim.

Bilgisayarıma ikinci bir kullanıcı oluşturmak istiyorum, burada normal Hotmail'im yerine üniversitenin verdiği mail ile ofis uygulamalarını kurmak istiyorum.
Diğer kullanıcıdaki oyunlar, uygulamalar, hesaplar vs 2. kullanıcıya geçer mi yine? Mesela Google'daki hesaplar falan, uygulamalar vb. yoksa direk sıfır yeniden kendim mi kurmam gerekir?
İkinci kullanıcı oluşturmamın sebebi ders ile uğraşırken oyunları görmemek, bildirim almamak, istemeden saçma sapan sitelere üniversite maili ile giriş yapmamam için.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çözüm
2.kullanıcının masaüstünde varsayılan uygulamalar olacak ve eğer yönetici hesabı olarak kurulmazsa yönetici izni isteyen uygulamalar şifre ister. Eğer 1.kullanıcı izin verirse kendi masaüstündeki uygulamaları C diskindeki kullanıcılar klasöründen görebilir ama doğrudan masaüstünde göremez. Mesela Steam yönetici izni istemiyor ama özelliklerden uyumluluk ayarlarından yönetici olarak başlat derseniz açılırken şifre ister. Uzun lafın kısası şifre isteyip istememesi kullanıcın yönetici olup olmamasına bağlı.
2. kullanıcı yönetici olarak kurmazsan kullanıcılar klasöründe 1. kullanıcıyı açmaya çalışırken şifre ister. 2.kullanıcı 1.kullanıcısının masaüstünü indirilenler appdata temp gibi klasörlerini erişim verilirse görebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. kullanıcı yönetici olarak kurmazsan kullanıcılar klasöründe 1. kullanıcıyı açmaya çalışırken şifre ister. 2.kullanıcı 1.kullanıcısının masaüstünü indirilenler appdata temp gibi klasörlerini erişim verilirse görebilir.

Masaüstündeki uygulamalar duracak mı yani? Yoksa olmayacak mı?
Ve yanlış anlamadıysam uygulamalar durursa girerken şifre isteyecek değil mi?

2.kullanıcının masaüstünde varsayılan uygulamalar olacak ve eğer yönetici hesabı olarak kurulmazsa yönetici izni isteyen uygulamalar şifre ister. Eğer 1.kullanıcı izin verirse kendi masaüstündeki uygulamaları C diskindeki kullanıcılar klasöründen görebilir ama doğrudan masaüstünde göremez. Mesela Steam yönetici izni istemiyor ama özelliklerden uyumluluk ayarlarından yönetici olarak başlat derseniz açılırken şifre ister. Uzun lafın kısası şifre isteyip istememesi kullanıcın yönetici olup olmamasına bağlı.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı