Rehber Windows'ta Monitör Hz Yükseltme

EkmekArasıRam

Decipat
Makaleler
15
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1 adet ekmek. 5-6 Tane ram.
Meslek
Freelancer
Evet. Geçen gün monitörümü overclockladım. Ama konumuz overclock değil. Benim gibi overclock yapıp ayarlardan daha yüksek ayarlara almayı unutanlar için.
Bu ayar denetim masasında şu konumda bulunuyor:
Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme\Görüntü\Ekran Çözünürlüğü
Bu ekrana gelip bu resimdeki yere tıklıyoruz:
Ekran Görüntüsü (81).png

Sonra böyle bir ekran gelecek:
Ekran Görüntüsü (82).png

Burada "Monitör" e (1) basıyoruz. Gelen ekran böyle olmalı:
Ekran Görüntüsü (83).png

Burada "Ekran Yenileme Sıklığı" nı arttırabilirsiniz:
Ekran Görüntüsü (83).png

Bunları yaptıktan sonra "Tamam"'a basıp cihazınızı yeniden başlatın. Sadece bu kadar.

Hocam ben overclock yapmadan Windows görüntü ayarlarında 180 Hz görüyorum galiba kendiliğinden o.c'li 180Hz de kullansam sorun olur mu sizce?
Eğer destekliyor ise muhtemelen sıkıntı olmaz deneyin.

Hocam ben overclock yapmadan Windows görüntü ayarlarında 180 Hz görüyorum galiba kendiliğinden o.c'li 180Hz de kullansam sorun olur mu sizce?
Display kablosu mu kullanıyorsunuz? Arkadaşım aynı monitörle kutu içinden çıkan HDMI kullanıyor 165 sınır gözüküyor. Ürün açıklamasında da 180 için display önerilmiş de ondan soruyorum. OCyi yapmak için kablo tercihini doğru yapmak yeterliyse çok iyi çünkü.

144 Hz laptopu (zaten laptoplar overclock olmaz biliyorum) yapabilirsek overclocklamaya değer mi? cumartesi günü aldım.

144 Hz laptopu (zaten laptoplar overclock olmaz biliyorum) yapabilirsek overclocklamaya değer mi? cumartesi günü aldım.
144 hz den sonrası için fazla değmez şahsen. Ama akşam yazacağım "Monitör Overclock" rehberime seni de etiketlerim. İstersen yaparsın.

Evet. Geçen gün monitörümü overclockladım. Ama konumuz overclock değil. Benim gibi overclock yapıp ayarlardan daha yüksek ayarlara almayı unutanlar için.
Bu ayar denetim masasında şu konumda bulunuyor:
Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme\Görüntü\Ekran Çözünürlüğü.
Bu ekrana gelip bu resimdeki yere tıklıyoruz:
Eki Görüntüle 1745202
Sonra böyle bir ekran gelecek:
Eki Görüntüle 1745210
Burada "monitör" e (1) basıyoruz. Gelen ekran böyle olmalı:
Eki Görüntüle 1745213
Burada "ekran yenileme sıklığı" nı arttırabilirsiniz:
Eki Görüntüle 1745217
Bunları yaptıktan sonra "tamam"'a basıp cihazınızı yeniden başlatın. Sadece bu kadar.

Güzel olmuş hocam ellerinize sağlık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı