İki tarafta bir şeyler söylüyor valla ne yapacağımızı şaşırdık hocam.
İnternette orada burada paylaşılan yazıların neredeyse hepsi COPY PASTE alıntı , COPY PASTE alıntıları görüp deneyenler de bunları paylaşanlar da ..
Onlara sorduğunuz zaman şu REG değeri ne işe yarıyor şu servis ne işe yarıyor şu ayar ne işe yarıyor senaryosu ne hepsi de bilmiyorum diyor ve de sorun bulduğunuz birisine bilmiyorum diyecek !
Peki işe yaradığını nereden biliyorsunuz diye sorarsan ya sana insanlar bak denemiş ki olmuş sürekli paylaşmışlar diyecek ya da diyecek ki ben denedim oldu.
Ama bu adam hayatı boyunca sadece internette video izleme Sörf yapma yani düşük kaynak tüketimli senaryo da bir PC kullanıcısı haliyle adamın işbu skalada alacağı performans belli.
Bu yüzden de adam bu performans kaybını idrak edecek durum da değil ya da suçu başka meselelere atıyor.
Örneğin adam LARGESYSTEMCACHE açıyor bu sayede MAX THROUGPUT oluyor ÇOK DAHA İYİ DOSYA TRANSFERİ YAPABİLİYOR AĞDAN , VİDEO İZLERKEN DE ÇABUK DOLUYOR ONA BAKIP WOW BU AYAR SÜPER DİYOR AYARIN NE OLDUĞUNU BİLMEDEN .
LANMAN İÇİN SİZE değeri de 3 yapıyor ne oluyor HALİYLE CPU VE AĞ KARTININ anasını ağlatıyor ! OVERHEAT oluyor yani ısınma artıyor üstüne birde bunlar acayip %100 de zorlanıyorlar.
Şimdi bu adam Youtube ' da video açtığında hızlı dolunca sonra HALF-LİFE 1 Counter STRİKE 1.6 gibi oyunlara girince bunların kaynak kullanımları düşük olduğu için bir performans sorunu görmeyince bide birazcık takılmada azalma olunca wow ayar süper diyor ve ben test ettim oldu diyor.
Bir başka kişi ayarı yapıyor ama o CS GO oynuyor Resident evil falan oynuyor modelleme yapıyor falan ..
Ölüm takılmalar yırtılmalar gecikmeler masaüstünde fare takılıyor yetmiyor oyundayken fareyi doğru düzgün hareket ettiremiyor çok zor nişan alıyor falan ..
Çünkü :
LargeSystemCache 0 olmak zorunda Normal PC kullanıcıları için , LargeSystemcache 1 olursa Server da olmaktadır aynı şekilde Size değeri de .. Çünkü Server sistemler bu yükü kaldıracak şekilde üretilirler ağ kartları da işlemcileri de Server bir işletim sisteminde oyun oynamazsın modelleme yapmazsın ..
Haliyle Server da bu yüzden LargeSystemcache 1 olur , fakat kısa zamanda ve kısa boyutlu TCP paketleri için Small system cache olmalıdır bu sayede çok daha hızlı şekilde süreç yürütülür .