Çözüldü Windows'ta ses kapalıyken sesli ekran kaydı nasıl alınır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GunnerKraken

Decapat
Merhaba herkese,

Bilgisayarımda bir toplantıya katılacağım. Ancak toplantı esnasında bilgisayarımın sesi kapalı olması gerekiyor. Bu toplantının kaydını sesli bir şekilde almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
OBS gibi programların ses yakalama desteği var, ses yakalamayı ekleyip hangi programın sesinin yakalanacağını seçiyorsunuz. Varsayılan ses aygıtının sesini kıssam dahi uygulamadan çıkan sesi olduğu gibi kayıt ediyor bunu OBS ekranında ses hareketlerinden de görebiliyorsunuz. Bir diğer çözüm olarak eğer ses aygıtı monitörünüz ise Windows üzerinden sesi açık bırakıp monitör üstündeki tuşlar ile sesi kısabilirsiniz, Windows yine yazılımsal olarak bir ses verecek ancak donanımınızda kapalı olduğu için bunu fiziksel olarak almayacaksınız.
OBS gibi programların ses yakalama desteği var, ses yakalamayı ekleyip hangi programın sesinin yakalanacağını seçiyorsunuz. Varsayılan ses aygıtının sesini kıssam dahi uygulamadan çıkan sesi olduğu gibi kayıt ediyor bunu OBS ekranında ses hareketlerinden de görebiliyorsunuz. Bir diğer çözüm olarak eğer ses aygıtı monitörünüz ise Windows üzerinden sesi açık bırakıp monitör üstündeki tuşlar ile sesi kısabilirsiniz, Windows yine yazılımsal olarak bir ses verecek ancak donanımınızda kapalı olduğu için bunu fiziksel olarak almayacaksınız.

Çözüm
Daha kapsamlı çözüm bulan olabilir belki ama ben kendi yaptığımı anlatayım işinize yararsa o şekilde deneme alternatifiniz olur.
Ses çıkmasın istediğim zaman kulaklık bağlayıp kayıt yapıyorum .

Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…