Windows'taki dahili Snip & Sketch aracı güvenli mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Başlat tuşu + Shift + S ile erişilebilien dahili ekran görüntüsü alma aracından bahsediyorum.
Bence güvenli değil çünkü alınan ekran görüntülerini diske kaydediyor. Herhangi bir grabber/stealer yediğinizde (antivirüsler grabberları yakalamıyor) bu geçici dosyalar ele geçirilebilir. Araştırdığım kadarıyla şuraya kaydediyor:

Kod:
%LOCALAPPDATA%\Packages\Microsoft.ScreenSketch_8wekyb3d8bbwe\TempState

Kontrol ettim, gerçekten de son oturumumdaki tüm ekran görüntüleri buradaydı. Bildiğim kadarıyla Print Screen ile alınan ekran görüntüleri diske kaydedilmiyor, sadece RAM'de tutuluyor. Grapper/stealer scriptleri de RAM'e erişemiyor. RAM'e erişilebilmesi için hakikaten trojan falan yemeniz lazım onu da yiyorsanız müstahak zaten :p.

Windows'un her yeni sürümde atak yüzeyini genişletme stratejisinin ardındaki mantığı hiç anlamıyorum. Kullanıcıları print screen + Paint'e mahkum ediyor. Ya da üçüncü taraf yazılım kullanmak gerekiyor ama zaten güvenlik kaygısı olan bunlara da şüpheyle yaklaşır.

Mac'te de durum farklı değil gerçi o da otomatik olarak masaüstüne kaydediyor. Halbuki grabber/stealer yenilen bir senaryoda disk hiç de güvenli bir ortam değil.

Artık telefon ile monitörün fotoğrafını çekenleri daha iyi anlıyorum :D.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı