Windows 11 updatelerinden ve sistemde bosta 9 GB RAM kullanmindan ve daha yazmaya üşendiğim onlarca şeyden şikayetçiyim ama senelerdir kullandığımdan neredeyse bütün kısa yolları, odur budur ezberledim. Benim yerimde olsanız neyi seçerdiniz?
Windows 11 updatelerinden ve sistemde bosta 9 GB RAM kullanmindan ve daha yazmaya üşendiğim onlarca şeyden şikayetçiyim ama senelerdir kullandığımdan neredeyse bütün kısa yolları, odur budur ezberledim. Benim yerimde olsanız neyi seçerdiniz?
Bunun cevabını kendin bilirsin. Linux'a geçersin zaman gösterir hangisi işini görüyor neyi yapabiliyorsun yapamıyorsun. Zaten bir kaç ay içerisinde cevap aklında oluşur.
Linux'un değerini Windows XP zamanında olanlar iyi bilir. Sistem çökmüşse o bölümde kurtarılacak bir şey yoktur artık. Sistem bölümüne direk format ve gitti dosyalar. Windows 7 ile old yani eski sistem dosyalarını ve o bölümdeki dosyaları kurtarma imkanı geldi.
Peki ya XP? İşi bilen kişiler, gönüllüler tarafından ( çoğu üniversite öğrencisi) dağıtılan Ubuntu Diski ile live giriş yapıp XP kurulu bölümdeki dosyaları diğer bölüme aktarırlardı.
Explorer.exe çökmelerinde olay daha basitti. Live CD ile nete girer oradan dosyayı çeker sistem bölümüne atar günü kurtarırdık.
Övünmek gibi olmasın ama ellerim marifetli olduğundan ve bazı şeylere önceden baktığımdan, Linux'u kullanırken o kadar sorun yaşamadım. En azından alışkanlık konusunda.
XP döneminden beri kullanıyorum Windows.
Her işletim sisteminde bir şeyleri farklı bir yol ile yapmaya saygı göstermeniz lazım. Buna IOS,Android,Linux,MacOS hepsi dahil.
Saygı göstermezseniz ağlatırlar, size söyleyeyim.
İnsan biraz ortama adapte olmalı, insanı insan yapan şey bu.