Windows'tan kayıtlı olan hesap nasıl kaldırılır?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3-12100F
Kingston hyperx fury black 16GB - 8GB (24GB)
MSI GAMING GTX 1050Ti 4GB
120 GB WD SSD
1 TB Toshiba HDD
Meslek
Otomotiv teknikeri
Arkadaşlar, format atarken girdiğim hesabı PC'den kaldırmak istiyorum. Ancak bir türlü kaldıramadım illa format mı atmam gerekiyor bilgisayara tekrardan, kaldırıp başka bir hesap eklemek istiyorum.
Ayrıca şöyle bir şey de var, benim bu hesapta Windows lisansı kayıtlı. Bunu devre dışı bırakıp yeni kayıt edeceğim hesaba geçirebilir miyim?

Dosya Ekleri

• 1725923237679.png
    1725923237679.png
    68,3 KB · Görüntüleme: 50
- Format atarken girdiğin hesabı kaldırmak zor değil.
Yanlış hatırlamıyorsam önce yeni bir yönetici hesabı oluşturmak sonra önceki hesaptan çıkış yapıp silmek mümkün. Başka ek işlem gerekiyor muydu hatırlayamamış olabilirim. Temel adımları yazdım.

Müşteri hizmetleri ile görüşerek veya benzer bir yöntemle lisansı başka hesaba aktarmak muhtemelen mümkündür ama uğraşmaya değeceğini hiç sanmıyorum.
Lisansı yeni kayıt edeceğiniz hesaba geçirmeniz gerekmez. Lisans o PC nin BIOS'una kayıtlıdır. Windows hesabı olmadan dahi aktifleşir. Şunu unutmamak gerek, ucuz lisanslarla ilgili çok zayıf bir ihtimalle de olsa sorun çıkma ihtimali vardır.

Son düzenleme:
- Format atarken girdiğin hesabı kaldırmak zor değil.
Yanlış hatırlamıyorsam önce yeni bir yönetici hesabı oluşturmak sonra önceki hesaptan çıkış yapıp silmek mümkün. Başka ek işlem gerekiyor muydu hatırlayamamış olabilirim. Temel adımları yazdım.

Müşteri hizmetleri ile görüşerek veya benzer bir yöntemle lisansı başka hesaba aktarmak muhtemelen mümkündür ama uğraşmaya değeceğini hiç sanmıyorum.
Lisansı yeni kayıt edeceğiniz hesaba geçirmeniz gerekmez. Lisans o PC'nin BIOS'una kayıtlıdır. Windows hesabı olmadan dahi aktifleşir. Şunu unutmamak gerek, ucuz lisanslarla ilgili çok zayıf bir ihtimalle de olsa sorun çıkma ihtimali vardır.

Ne gibi ucuz lisanslar sorun oluyor mu?

Ne gibi ucuz lisanslar sorun oluyor mu?
Olmuyor kabul edebilirsiniz. Geçmişte bu tip konulara denk gelmiştim. Neye göre farkediyor emin değilim ama binde bir de olsa sanırım böyle bir ihtimal var. Nadiren de olsa olağan gibi görünen işlemler bile pc lerde çeşit çeşit sorunlar çıkabiliyor. Lisans konusundaki risk risk bile sayılmaz. Bende ucuz lisans kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı