Windows'tan Linux'a geçilir mi?

Burdaoynayak

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yazılım vs. yazmak istiyorum daha erken evet ama Python'dan başlayayım dedim linuxmu daha iyi olur Windows mu bir de oyun olarak SonOyuncu yeterli onun Linux için olanı var sanırım. Her neyse ilk defa geçeceğim en iyi Linux hangisi?

Sistem özelliklerim: 5500U işlemci Vega 7 256 GB depolama 8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Python gibi yazılım dilleri Linux'ta kullanılır demek doğru olmaz ama genel olarak Linux çok daha iyi. Geçilir, Minecraft performansı daha iyi zaten.

Linux, macos, windows bunları kullanmanın sana python öğrenmekte hiçbir yararı olmaz. Aksine bilmediğin bir işletim sistemine geçeceğin için bir şeyleri kurmakta ve bulmakta zorlanarak öğrenim sürecini zorlaştıracaksın.

Yukarıdaki arkadaş gayet haklı, macera arama.

Öğrenmek için işletim sistemi fark etmez. Macera aramayın bence Windows'ta kalın.
Ben bunu macera aramak olarak düşünmezdim. Linux öğrenmek bilgisayara olan hakimiyetinize çok şey katıyor. Ama Linux kurmayı ve kullanmayı öğrenmenin doğrudan yazılım öğrenme sürecinize katkısı olmaz. En iyi Linux diye bir şey ise pek yok, başlayacaksanız kullanıcı dostu dağıtımlara yönelin.

Ben bunu macera aramak olarak düşünmezdim. Linux öğrenmek bilgisayara olan hakimiyetinize çok şey katıyor. Ama Linux kurmayı ve kullanmayı öğrenmenin doğrudan yazılım öğrenme sürecinize katkısı olmaz. En iyi Linux diye bir şey ise pek yok, başlayacaksanız kullanıcı dostu dağıtımlara yönelin.

İşte anlayan biri hayatımın sonuna kadar windowsda sıkıcı şekilde kalmak istemiyorum eğer şimdiden Linux'a alışırsam ilerdede hakim olurum.

siz hangi dağıtımı kullanıyorsunuz hocam

Her işletim sistemini kullanmayı öğrenmek bilgisayarınıza olan hakimiyetinizi arttırır. Bunun Windows'u Linux'u yok. Bu arkadaş kendine macera arıyor Windows'tan sıkılmış. Sırf değişmek için de psikolojiken bahane arıyor. Ben de diyorum ki yazık zamanına. Çünkü aradan 1 hafta falan geçmeden tekrar Windows'a dönmek isteyecek.

Her işletim sistemini kullanmayı öğrenmek bilgisayarınıza olan hakimiyetinizi arttırır. Bunun Windows'u Linux'u yok. Bu arkadaş kendine macera arıyor Windows'tan sıkılmış. Sırf değişmek için de psikolojiken bahane arıyor. Ben de diyorum ki yazık zamanına. Çünkü aradan 1 hafta falan geçmeden tekrar Windows'a dönmek isteyecek.
Velev ki sıkılmış olsun, değişmek için bahane arıyor olsun. Hiç sevmezse geri dönmek isterse yolu her zaman açık. Python öğrenmesini hızlandırmayacağı konusuna katılıyorum fakat 1 hafta vakit kaybedecek olsa bile 1 haftada zaten ne kadar Python öğrenilebilir o da tartışma konusu.
İşte anlayan biri hayatımın sonuna kadar windowsda sıkıcı şekilde kalmak istemiyorum eğer şimdiden Linux'a alışırsam ilerdede hakim olurum.

siz hangi dağıtımı kullanıyorsunuz hocam
Ben Arch kullanıyorum ama yeni başlayanlar için önerilen bir dağıtım değil. Mint, ZorinOS, PopOS gibi dağıtımlar yeni başlayanlar için daha kullanıcı dostu gözüküyor.

Siz hangi dağıtımı önerirsiniz hocam?
Başlangıç için önerim Zorin OS.

Velev ki sıkılmış olsun, değişmek için bahane arıyor olsun. Hiç sevmezse geri dönmek isterse yolu her zaman açık. Python öğrenmesini hızlandırmayacağı konusuna katılıyorum fakat 1 hafta vakit kaybedecek olsa bile 1 haftada zaten ne kadar Python öğrenilebilir o da tartışma konusu.

Ben Arch kullanıyorum ama yeni başlayanlar için önerilen bir dağıtım değil. Mint, Zorin OS, Pop!_OS gibi dağıtımlar yeni başlayanlar için daha kullanıcı dostu gözüküyor.

Ubuntu iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı