Windows'tan Linux'a geçilir mi?

Başar Birol

Decapat
Makaleler
1
Linux'u merak ediyorum sizce geçmeli miyim? Geçersem kurulumu nasıl olur? UEFI desteği var mı? Sürücüler kurulur mu? Geçersem hangi Linux sürümünü önerirsiniz?

Windows iyidir ancak yine de sen bilirsin.
Buna bakabilirsin.

Linux'a geçersen, oyun oynamanın bir anlamı yok. Birçok oyun Linux destekli değil zaten.

Merhaba, kurulum adımlarını internette araştırarak bulabilirsiniz her seferinde her üyeye ayrı ayrı kurulum adımı anlatmak gerçekten yorucu ve gereksiz bir işlem.

UEFI desteği Linux içinde geçerli UEFI olarak yazdırdığınız bir ISO dosyasından kurulum yaptığınız takdirde UEFI desteğine erişmiş olabilirsiniz.

Sürücüler genelde otamatik olarak tanınıyor tanınmayan sürücüleri manuel olarak kurmanız mümkün.

Sistem özelliklerinizi belirtirseniz sisteminiz için uygun olan Linux distrosunu söylememiz daha kolay olur ama giriş için ben Xubuntu veya Linux Mint öneriyorum bunlar genelde daha sorunsuz son kullanıcıya yönelik olarak oluşturulan distrolar görünüme önem veriyorsanız "Deepin" i inceleyebilirsiniz.

Windows'tan linux'e hem geçilir,istendiği taktirde windows'u kaldırmadan birden fazla şekilde yanına kurulabilir ya da iki farklı sistemlede yola devam edilebilir.

Son düzenleme:
Pardus kurmak isterseniz bu linke tıklayarak resimli anlatımdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Size Pardus DDE yada Elementary Os öneririm. Windowsda oynadığınız oyunlar varsa bunların isimlerini yazarsanız linux ile uyumlu olup olmadığını size söyleyebiliriz. bundan 5 yıl önce linuxta oyun oynanmaz deniyordu ama bugün durumlar farklı linuxta oyunlar windowsda olduğundan daha performanslı çalışıyor. örnek olarak dota 2 oynunu gösterebilirim. Dota 2 linuxta windowsa oranla daha akıcı oynanmaktadır.

youtube'da dota 2 linux vs windows yazıp aratırsanız bir sürü çekilmiş test videosu bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…