Hep heves edip son aşamada karışık geldiği için ve internette bir sürü hata aldığı için Windows'a geri dönenleri görünce vazgeçiyorum. Kendimi bildim bileli hep Windows kullandım Linux kullanabilir miyim ya da beğenmezsem Windows'a geri dönebilir miyim lisansım gider mi? Ayrıca dağıtımlar kafamı karıştırıyor mesela GitHub'dan bir uygulama indireceğim zaman Linux için farklı farklı dağıtımlar çıkıyor mesela Debian tabanlı ya da redhat tabanlı diye. Bir dağıtım yükleyip tüm uygulamaları kuramıyor muyuz? Bir de oyun mevzusu var anti cheat olan çoğu oyun desteklemiyormuş bu zamanla değişir mi? Valorant ve LoL'ü bırakmak için güzel bir fırsat olacak
Anticheat gerektiren oyunlar (Steam harici) bildiğim kadarıyla açılmıyor.
Windows'a dönmek isterseniz Ventoy kullanarak dönebilirsiniz.
Dağıtım olarak Linux Mint veya Debian tabanlı Pardus başlangıç için iyi olacaktır.
Çoğu destek Ubuntu ve Arch tabanlı dağıtımlarda var.
Bazı uygulamaları kuramayabilirsiniz Adobe Photoshop gibi.
Evet kurabilirsiniz. Zorin OS, Ubuntu/Debian tabanlıdır ve DEB uzantılı paketlerle kurulum yapılabilir.Zorin OS kursam Debian tabanlı uygulamaları yükleyebilir miyim
Teşekkür ederim bir de mesela ben Zorin OS kursam Debian tabanlı uygulamaları yükleyebilir miyim ve daha sonra mevcut dağıtımı değiştirebilir miyim? Kaspersky Norton gibi anti virüs programları yok galiba Linux'ta Linux için anti virüs gerekli mi?
Hep heves edip son aşamada karışık geldiği için ve internette bir sürü hata aldığı için Windows'a geri dönenleri görünce vazgeçiyorum. Kendimi bildim bileli hep Windows kullandım Linux kullanabilir miyim ya da beğenmezsem Windows'a geri dönebilir miyim lisansım gider mi? Ayrıca dağıtımlar kafamı karıştırıyor mesela GitHub'dan bir uygulama indireceğim zaman Linux için farklı farklı dağıtımlar çıkıyor mesela Debian tabanlı ya da redhat tabanlı diye. Bir dağıtım yükleyip tüm uygulamaları kuramıyor muyuz? Bir de oyun mevzusu var anti cheat olan çoğu oyun desteklemiyormuş bu zamanla değişir mi? Valorant ve LoL'ü bırakmak için güzel bir fırsat olacak
Zorin OS Debian tabanını kullanan Ubuntu'yu kullandığından Debian'ın paket yöneticisi olan APT'yi kullanabilirsiniz. Kaldı ki Flathub ve Snap de Paket Yöneticisi'nde varsayılan olarak geliyor. Daha sonradan dağıtım değiştirmek mümkün ama yine yeni işletim sistemi kurar gibi yüklemeniz gerek. Eğer tüm paketlerinizi Paket Yöneticisi'nden indirecekseniz antivirüs öyle çok gerekmiyor. Eğer Zorin OS hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız incelememe balabilirsimiz.Teşekkür ederim bir de mesela ben Zorin OS kursam Debian tabanlı uygulamaları yükleyebilir miyim ve daha sonra mevcut dağıtımı değiştirebilir miyim? Kaspersky Norton gibi antivirüs programları yok galiba Linux'ta Linux için antivirüs gerekli mi?
Pardus demeyin hocam, düz Debian kullanın daha iyi.Pardus başlangıç için iyi olacaktır.
Linux için güzel anti virüsler var ama 5 yıldır tek bir kez bile ihtiyaç duymadım ve virüs de yemedim. Gerekli değil. Boş yere ağırlık yapar anti virüs kurmak.
Evet kurabilirsiniz. Zorin OS, Ubuntu/Debian tabanlıdır ve deb uzantılı paketlerle kurulum yapılabilir.
Herhangi bir oyuncu için Linux tam bir işkence olabiliyor ilginiz yoksa veya yazılım vs işleriyle uğraşmıyorsanız geçmenin pek de mantıklı bir yanı yok LoL'ü veya Valorant'ı bırakmak istiyorsanız bilgisayardan silmek çok daha mantıklı olur ki Linux'ta Windows'ta kullandığınız birçok uygulamayı da kullanamayacaksınız. Tabii ki tercih size kalmış.
Zorin OS Debian tabanını kullanan Ubuntu'yu kullandığından Debian'ın paket yöneticisi olan Apt'yi kullanabilirsiniz. Kaldı ki flathub ve snap de paket yöneticisi'nde varsayılan olarak geliyor. Daha sonradan dağıtım değiştirmek mümkün ama yine yeni işletim sistemi kurar gibi yüklemeniz gerek. Eğer tüm paketlerinizi paket yöneticisi'nden indirecekseniz antivirüs öyle çok gerekmiyor. Eğer Zorin OS hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız incelememe balabilirsimiz.
Neden Zorin OS başlangıç için en iyi dağıtım?
İyi sosyaller, bu makale ile neden Zorin OS'in en iyi başlangıç dostu dağıtım olduğunu anlatacağım İsterseniz lafı çok uzatmadan başlayalım. 1) Basitlik Zorin OS ilk defa Linux kullanan insanlar için kolaylık sağlar. Bunu en çok paket yöneticisiyle başarır. Paket yöneticisinde APT, Snap ve...www.technopat.net
Pardus demeyin hocam, düz Debian kullanın daha iyi.
Pardus demeyin hocam, düz Debian kullanın daha iyi.
Teşekkür ederim bilgiler için paket yöneticisi dediğiniz Microsoft Store gibi bir şey mi?