Windows'tan Linux'a nasıl geçilir?

• Konuyu başlatan at13a
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 690

at13a

Centipat
Yer
Çorum/İskilip
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,
Şu anda Windows 10 Home Single Language kullanıyorum. Yıllardır sadece Windows işletim sistemi kullandım. Artık bir değişiklik yapmak istiyorum. Çoğu kişi Linux, Windows'tan daha iyi diyor. Ben bilgisayarımı çoğunlukla oyun oynamak ve internette sörf yapmak için kullanıyorum. Arada sırada da yazılım projeleri yaptığımda oluyor. Bana uygun en iyi Linux hangisidir? Ayrıca Linux'a nasıl geçerim? Yardımcı olursanız sevinirim.

+
Sistem Özelliklerim: Casper Nirvana CD.VTI3470G | Microsoft(R) Windows(R) 10 Home Single Language | DirectX 12 | Intel(R) Core(TM) i5-3470 3600Mhz | H61H2-M17 v1.0 (Casper Nirvana) | AMI (12/07/2012) | Sapphire Nitro+ Radeon RX 570 Series (8GB GDDR5X) | Samsung SSD 870 EVO 500GB | 8GB DDR3 (1600Mhz)

Ekipmanlarım: PHILIPS 190S | VOOKA Blic T60 | Rampage Glory SMX-R63 | GamePower JIN | TP-Link UB500 | AirTies Air 2410 | Sandisk Ultra (128GB)

Ben bilgisayarımı çoğunlukla oyun oynamak
Burada bitti iş. Oyun konusunda Windows tartışmasız şekilde çok daha iyi. Linux'ta oynanmaz demiyorum, Windows kesinlikle daha iyi.

Online oyunların çoğunu Linux'ta unut. LoL, Valorant, R6, Apex, vs. yok.
Steam oyunlarını Proton'la oynamak görece kolay ancak arada kendin çözmen gereken hatalar çıkabiliyor. Oyun ekstra launcher gerektiriyorsa yine problem çıkabiliyor.
Xbox Game Pass unut.
Steam dışı oyunları WINE'la çalıştırman gerek, ekstra uğraş.

Bana uygun en iyi Linux hangisidir?
Stabil ve kolay bir deneyim istersen Fedora, Ubuntu, OpenSUSE Leap; en hızlı güncellemeleri istersen Arch, OpenSUSE Tumbleweed. Kurulum için de YouTube'a yaz.

Son düzenleme:
Öncelikle şunu bilmelisin Riot Games oyunlarını oynuyorsan Linux da çalışmıyorlar. Bunun dışında ProtonDB üzerinden Linux üzerinde oynanabilen oyunlara ve o oyunların stabil çalışma düzeylerine bakabilirsin. Asıl sorularına gelirsek "bana uygun en iyi linux" sorusunu sadece deneyimleyerek cevaplayabilirsin. Sanal makinelere Arch, Garuda, Ubuntu vb dağıtımları kurup deneyebilirsin. Geçmek içinde internetten herhangi bir Linux dağıtımının ISO'sunu yükle daha sonra balenaEtcher kur (Rufus ile aynı tarz bir uygulama) bu uygulama üzerinden format USB'ni oluştur bundan sonra klasik format kısmı BIOS'a girip USB üzerinden boot alıp kurulumu yapmaya başlıyorsun.

Merhaba,
Şu anda Windows 10 Home Single Language kullanıyorum. Yıllardır sadece Windows işletim sistemi kullandım. Artık bir değişiklik yapmak istiyorum. Çoğu kişi Linux, Windows'tan daha iyi diyor. Ben bilgisayarımı çoğunlukla oyun oynamak ve internette sörf yapmak için kullanıyorum. Arada sırada da yazılım projeleri yaptığımda oluyor. Bana uygun en iyi Linux hangisidir? Ayrıca Linux'a nasıl geçerim? Yardımcı olursanız sevinirim.

+
sistem özelliklerim: Casper Nirvana CD. Vti3470G | Microsoft(r) Windows(r) 10 Home Single Language | DirectX 12 | Intel(R) Core(tm) i5-3470 3600MHz | H61H2-M17 v1.0 (Casper Nirvana) | AMI (12/07/2012) | Sapphire Nitro+ Radeon RX 570 series (8 GB GDDR5X) | Samsung SSD 870 EVO 500GB | 8 GB DDR3 (1600MHz)

ekipmanlarım: Philips 190s | vooka Blic T60 | Rampage glory SMX-R63 | Gamepower Jin | TP-Link UB500 | AirTies Air 2410 | SanDisk Ultra (128 GB)

Bırak Windows kalsın, Linux uğraştırır söyleyeyim :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

+
Sistem Özelliklerim: Casper Nirvana CD.VTI3470G | Microsoft(R) Windows(R) 10 Home Single Language | DirectX 12 | Intel(R) Core(TM) i5-3470 3600Mhz | H61H2-M17 v1.0 (Casper Nirvana) | AMI (12/07/2012) | Sapphire Nitro+ Radeon RX 570 Series (8GB GDDR5X) | Samsung SSD 870 EVO 500GB | 8GB DDR3 (1600Mhz)

Ekipmanlarım: PHILIPS 190S | VOOKA Blic T60 | Rampage Glory SMX-R63 | GamePower JIN | TP-Link UB500 | AirTies Air 2410 | Sandisk Ultra (128GB)
Eger illa yuklicem diyosan herhangi bi Flash diskine yükle hevesini al bence flash disktende açabiliyorsun. linux daha cok yazılım geliştiricilerinin işine yarıyor. Eski ve düşük ozellikli bilgisayarda Windowstan daha hızl ve yormuyor onun dışında pek bi espirisi yok. Arkadaşlar yazmış zaten çoğu oyunlari yukleyemezsin emülatör tarzi islerle uğraşırsınız hiçbir emülatör orijinalin performansini yakalamaz

Son düzenleme:
Ben ilk başta Ubuntu denemiştim, o denediğim Ubuntu’yu 6 senedir kullanıyorum. Çok GTA 5 çok FiveM ve Minecraft oynadım. Ubuntu’da geçmelisin. Kullanımı kolay. Ben RTX 5070 aldım Ubuntu için driver çıkana kadar idareten Windows kullanıyorum şuanlık.

Merhaba,

+

İstersen bir flash diske ubuntu yazdırıp hem windows hem de linux olacak şekilde kullanabilirsin. Ben öyle yapıyorum, oyun oynayacağım zaman windowsta kalıyor diğer çoğu iş içinse linuxa geçiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı