Windows'tan sonra hangi Linux dağıtımına geçilmeli?

Selam arkadaşlar, arkadaşım ve ben bu aralar Windows'un değişik güncellemelerinden bıktık ve Linux geçmek istiyoruz, hangi dağıtıma geçmeliyiz? Şu anlık Linux Mint veya Yusuf İpek abinin kullandığı CachyOS'e geçmeyi düşünüyoruz, ikisi arasında kaldık ne yapmalıyız?

Linux Mint Cinnamon başlangıçta daha iyi olabilir. İsterseniz CachyOS kullanabilirsiniz de. Arch tabanlıdır. Linux Mint daha basittir.

Debian tabanlı dağıtımları önermiyorum. Ama öğrenmek için Linux Mint öneriyorlar. Eğer biraz zorlanırım ama sistemim hızlı ve az bile olsa Linux kullandıysan CachyOS kullanmanı tavsiye ederim. EndeavourOS'ta olabilir o da Arch tabanlı. Arch tabanlı dağıtımlarda genellikle mağaza olmaz ancak pacman kütüphanesinde flatpak AUR da ise snap var snap Store ve KDE kullanırsan Discover ile kolaylıkla öğrenebilirsin.

Linux Mint iyidir. Kendi hata çözme aracı ve programları sayesinde Windows'tan daha kolaydır. Bloat gibi durabilir ancak bulunan uygulamalar ağırlık yaratmaz, fazla uygulama olma sebebi Linux'ta son kullanıcının ihtiyaç duyacağı şeylerin kurulu biçimde gelmesi. Minimallik sevdiğim için kullanmıyorum ama bir gün zor noktalardan bıkıp "Beni rahatlatacak, sorunsuz bir dağıtım kurayım." dersem Linux Mint kuracağıma eminim.

Ben macera arıyorum diyorsanız buyrun kurun cachy os, ama başlangıç için linux mint daha iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…