Windows'tan Ubuntu'ya dosya aktarımı

Atilla Polat

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhabalar. VirtualBox veya bunun gibi uygulamalardan değil de direk ana sistemime Ubuntu kuracağım. Windows'taki txt ve klasörlerimi Ubuntu'ya bir USB yardımıyla aktarabilir miyim? Aynı Windows'ta olduğu gibi. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya aktarılabilir, metin belgeleri, fotoğraflar açılabilir ama aynı işlem Windows üzerinden olmuyor maalesef. Linux'un dosya sistemini görmüyor Windows. Ayrıca Dual Boot yapacaksanız belirtmem gerek birkaç ay önce eski bir dizüstü bilgisayara Linux Mint + Windows 7 kurmuştum. Windows'ta ne hikmetse WiFi sürücüsü kurmadı bende Linux Mint'ten sürücüyü indirip, Windows'a atmıştım. Eğer sizde de böyle bir sorun olursa sizde öyle yapabilirsiniz. Ethernet kablosu bağlamaktan kolaydı benim için.

Farklı klasör tipi kullandığı yazmışlardı.

Evet, Linux ext4 dosya sistemini kullanır ama Windows'un kullandığı NTFS dosya sistemini de destekler. Windows ext4 dosya sistemini desteklemediği için, Windows üzerinde Linux'un bulunduğu dosyalara erişemezsiniz, Linux üzerinde Windows'un bulunduğu dosyalara erişebilirsiniz.

USB ile aktarımda bir sorun olmaz. Resim, müzik veya PDF dosyaları gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı