Windows'u 1. HDD'den 2. HDD'ye aktarma

Makaleler
1
Öncelikle merhaba. Benim durumum biraz karışık. Yeni topladığım sistemdeki 7.2K HDD'min içi boş. Bir de eski bilgisayarımdan kalan 5.4K RPM HDD var. Windows eski HDD'de. Benim istediğim Windows'u yeni HDD'ye kurup eski HDD'yi depolama birimi olarak kullanmak. Gereksiz dosyaları vs. Saklarım. Eski HDD'den bilgisayarı açıp Format Diski oluşturup yeni HDD'ye Windows kurmayı biliyorum ama eski HDD'deki Windows'u nasıl sileceğimi bilmiyorum.

Eğer Windows'u olduğu gibi dosyalarla, uygulamalarla vs. taşımak istiyorsanız Acronis True Image'yi bir diske yazdırıp klonlama yapabilirsiniz. Ama temiz kurulum yapıp eski diskteki Windows'u silecekseniz, kurulum ekranında disk kısmına geldiğinizde disklerin yanında disk0, disk1 şeklinde görürsünüz. Örn. disk0 eski diskinizdir, disk1 yenisi. Eski diskinizdeki boot sektörleri vs. buradadır, onları silerek sadece yeni diskinizdeki Windows'u bırakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…