Windows'u 5400 RPM diske kurmak

Makaleler
3
Ben şu an SSD üzerinde Windows 10 Insider Preview ve 320GB 5400RPM bir disk üzerinde High Sierra kullanıyorum. Oyun devri kapandığına ve ders devri başladığından dolayı yine Windows saçma mavi ekranlar vermeye başladı. Format çözüm olmuyor genelde. Şu an High Sierra'yı SSD'ye taşımayı ve Windows'u diğer diske kurmayı düşünüyorum. Bilgisayarı benden başka kullanacaklar Windows'u kullanacakken ben High Sierra'yı hızlı şekilde kullanmak istiyorum. Merak ettiğim şey bu dediğim mantıklı mı? Dual olarak kullanımda Windows alan problemleri yaşatıyor. Malum 120GB bir SSD. 5400RPM bir disk hayal kırıklığına uğratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemeler ve kişisel olarak kullandığım programlarla birlikte çoğu zaman alan problemi yaşıyorum. En azından bunlardan kurtulmuş olurum. Yavaşlık beni çok etkilemeyecektir. Bazen Hackintosh yetersiz kaldığında kullanmaktan başka amacım da olmayacağına göre pek sorun yaşatacağını sanmıyorum.

Hackintosh da pek sabit disklik bir sistem olmadığı için SSD'ye kurmayı düşünüyorum.

Öncelikli olarak disklerinizi sağlık taramasından geçirmenizi öneririm.
Çoğu, mavi ekranların sebebi HDD'lerde bad sektörler, SSD'lerde ise ölü hücrelerdir.

Windows 10 bir sabit disk işletim sistemi değil. Hele hele yavaş, 320GB olması itibariyle eski ve arızaya müsait bir sabit disk mutlaka sıkıntılara yol açacaktır. Yine de Sierra, SSD'de olması nedeniyle sorun çıkarmayacaktır.
Windows 10' u WD Blue sabit diskimde kullanıyorum. Yani SSD almak dışında ne yapmamı öneriyorsunuz? Windows 10' u bu açıdan diğerlerinden farklı kılan bir şey mi var?

@Mr_YAMYAM , sorun bunlar değil.
Screenshot_106.png

Zaten diski kullandığım süre fazla olmadı. Sorun Windows 10'un hantallamak yerine çuvallamaya başlaması. Güncellemeler üst üste bindiği zaman sistem kafayı yiyor. Bu da Insider'a geçerek çözüm aradığım sorundu. Hala devam ediyor. Bu sorun varken bilgisayarı ders amaçlı kullanamam. Bu yüzden Hackintosh kullanıyorum.

Ayrıca @acv haklı. Bu SSD mevzusu neden bu kadar önem taşımaya başladı. Sierra SSD'ler için tasarlandığı için HDD biraz ağır kalıyor ama Windows'da böyle bir şey yoktu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı