Windows'u farklı diske taşıma

xSlayer

Decapat
Bilgisayarımı kurarken Windows'u yanlışlıkla 200 GB'lik SSD'me kurdum ve bu bana yetmiyor. Ayrıca neredeyse 100 GB'lık bölümü doldu. Ben de Windows'un ana diskini 2 TB'lık diskim yapmak ve yüklenen dosyaların orada kaydedilip Windows'un orada kurulu olmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben windows diskini değiştirmek istiyorum.Yani şöyle diyeyim.Bilgisayarımda 2 tb lik bir harddisk var fakat birde 256 gb lik ssd var.Bilgisayar otomatik olarak ssd yi windows diski yapmış.Ve ben bunu değiştirip her şeyimi 2 tb lik hdd ye kurmak istiyorum.Çünkü ssd lerim boş kalsın ve yükleme süreleri artmasın,yüklediğim şeylerle ssd dolmasın istiyorum.Yani şöyle diyeyim bilgisayarımı alalı 6-7 gün oldu ama 256 gb lik ssd nin neredeyse 100 gb si doldu.Yüklediğim şeylerin ssd ye değil hdd ye kaydedilmesini istiyorum.Böyle giderse ssd tamamen dolacak ve %100 disk kullanımı gibi sorunlarla karşılaşacağım.Bir de bir sorum olacak sanırım bilgisayarı kurarken disk seçiliyomuş ben yapamadım belkide.Şimdide format at atarken istediğin diski windows diski olarak seçebilirsin diyorlar bu doğru mu?

Abi sorduğum şeyler arasında bu var zaten.Sorduğum şey windowsu ssd ye kurdum ve ana disk ssd oldu.Hdd daha büyük ve ben hdd ye kurmak istiyorum windowsu.Yani değiştirmek istiyorum windowsun diskini.Atıyorum bir siteden yüklediğim program 2 tb lik hdd'nin içine yüklensin istiyorum.Windowsun ben zaten 2 tb lik hdd nin içine kurulu olmasını istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Sorum bu.Hani ne windowsu hdd ye nasıl kuracağım hakkında bir fikrim var,ne windowsun ana diskini değiştirip yüklediğim programların 2 tb lik hdd'me nasıl kurulacağı hakkında fikrim var.Neyse ben olmadı yarın bi fotoğraf atıcam ondan belki anlarsınız.Anlatamadım biliyorum ama bende bilgisayardan çok anlayan biri değilim.
HDD'ye Windows kur, SSD'de veriler kalacak zaten, onları da HDD'ye kopyala.
Abi ben yerel diski değiştirmek ve windowsu hdd nin içine kurmak istiyorum.Windows 256 gb lik ssd yi yerel disk yapmış.Ben yerel diksi 2 tb lik hdd yapmak istiyorum ve windowsun 2 tb lik hdd nin içinde kurulu olmasını istiyorum.

Son düzenleme:
Tamam ben zaten sana onu anlattım. Verdiğim linteki adımları izleyerek ilk etapta SSD'yi 2. etapta HDD'yi seçiyorsun ve işlemin bitmesini bekliyorsun program SSD'de ki Windows'u birebir HDD'ye kopyalamış olacak ve cihazını artık HDD'den boot edebileceksin ardından SSD'yi biçimlendirebilirsin.

Tamam ben zaten sana onu anlattım. Verdiğim linteki adımları izleyerek ilk etapta SSD'yi 2. etapta HDD'yi seçiyorsun ve işlemin bitmesini bekliyorsun program SSD'de ki Windows'u birebir HDD'ye kopyalamış olacak ve cihazını artık HDD'den boot edebileceksin ardından SSD'yi biçimlendirebilirsin.
Peki hddye kopyaladıktan sonra ssd deki windows dosyaları kendisimi silinecek yoksa benmi sileceğim?Birde nasıl biçimlendireceğim+şu an sorduğum soruların cevabı videoda varmı?

SSD'de ki Windows'u HDD'ye aktarmak istiyosun bunun cevabı anlattığım gibi videoda. SSD'yi kendin biçimlendireceksin o kolay iş önce SSD'yi HDD'ye aktarma işlemini yap.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı