Windows'u farklı diske taşıma

xSlayer

Decapat
Bilgisayarımı kurarken Windows'u yanlışlıkla 200 GB'lik SSD'me kurdum ve bu bana yetmiyor. Ayrıca neredeyse 100 GB'lık bölümü doldu. Ben de Windows'un ana diskini 2 TB'lık diskim yapmak ve yüklenen dosyaların orada kaydedilip Windows'un orada kurulu olmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi birde birşey söyleyeceğim Recep abi'nin yaptıklarının aynısını hdd'me yapacağım değilmi?Yoksa ben hdd'ye yaptığım için işlem biraz değişecek mi?
Yarın başlayacağım bide abi.

İşlem değişmeyecek. Recep bey'in yaptıklarının aynısını yapacaksın ilk başta klonlamak istediğin diski yani SSD'yi seçiyorsun ardından klonlanacağı diski seçiyorsun yani HDD'yi.

Ben windows diskini değiştirmek istiyorum.Yani şöyle diyeyim.Bilgisayarımda 2 tb lik bir harddisk var fakat birde 256 gb lik ssd var.Bilgisayar otomatik olarak ssd yi windows diski yapmış.Ve ben bunu değiştirip her şeyimi 2 tb lik hdd ye kurmak istiyorum.Çünkü ssd lerim boş kalsın ve yükleme süreleri artmasın,yüklediğim şeylerle ssd dolmasın istiyorum.Yani şöyle diyeyim bilgisayarımı alalı 6-7 gün oldu ama 256 gb lik ssd nin neredeyse 100 gb si doldu.Yüklediğim şeylerin ssd ye değil hdd ye kaydedilmesini istiyorum.Böyle giderse ssd tamamen dolacak ve %100 disk kullanımı gibi sorunlarla karşılaşacağım.Bir de bir sorum olacak sanırım bilgisayarı kurarken disk seçiliyomuş ben yapamadım belkide.Şimdide format at atarken istediğin diski windows diski olarak seçebilirsin diyorlar bu doğru mu?
%100 disk kullanımının depolamanın dolmasıyla alakasi yok. O an açık olan uygulamaların kullandigi okuma yazma degerlerinin, diskinin okuma yazma degerlerinden yuksek olmasıdan kaynaklanır. Nasil aktarildigini bilmiyorum ama ssd de kalmasini öneririm. 20-25 gb den feragat etmeye değer.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı