Windows'u Lisanslamak Gerekir mi?

Makaleler
3
Arkadaşlar ben yaklaşık 2 hafta önce sistem topladım ve ISO dosyası ile deneme sürümü Windows 10 kurdum. Şu an hala deneme sürümünde. Bu OEM keylerden alıp etkinleştirse bir şey kazanır mıyım? Sağ altta çıkan Windows'u Etkinleştir yazısına alıştım ve masaüstünü kişiselleştirememeyi çok da takmıyorum. Ama sormak istediğim şey eğer ben bu keylerden alırsam güvenlik anlamında (Örneğin Windows Defender'in daha iyi koruması) veya oyun performansında bir artış alır mıyım? Performans konusunda bir değişiklik olur mu diye merak ettim. Şimdiden teşekkürler.

Not: Bedavaya yöntemleri var diyip KMSpico önermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirli özellikleri kullanamazsınız ve güncellemeleri alamazsınız. Şimdilik böyle kullansanız bile ilerde bir yerde karşınıza çıkar. Ayrıca yazı sürekli olarak kalır. Uygun fiyata bir key alıp kullanın, format atsanız bile kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca geri bildirim, arka plan uygulamalarını kapatamazsın. Arka plan uygulamaları sistem kaynağı tüketimine, geri bildirimler ise ağ tüketimine etki eder.
Yazılımbudur vb. yerlerden 15-30 ₺ civarına uygun bir OEM anahtar almanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Güvenlidir, gerçi ben alışveriş yapmadım.

Yalnız almadan önce lisansın OEM mi Retail mi olup olmadığını sorun bakalım. Kimisine MAK lisans gönderildiğine dair şikayetler var, lisans anahtarını girdikten sonra slmgr -dli komudu ile lisans türünüzü öğrenebilirsiniz. Olur da MAK lisans verilirse belirtin. Size OEM veya Retail lisans gönderilecektir. Daha doğrusu senaryoya göre böyle olması lazım, kimisi bu şekilde sorununu çözmüştü.

Iki gün önce yeni bir laptop aldım uefi kurulum yapıp 9.90 tl ye windows 10 pro key satın aldım ve lisansladım ve sorunsuz kullanıyorum zor birşey değil. sakız parasına orjinal windows kullanma imkanı varken neden yapmayasınız ki.

Yorumlardan sonra tekrar format atıp key satın alasım geldi. Bu durumlar için her ne kadar program olsa da ben pek güvenmiyordum sanırım en iyisi key satın almak.

MAK lisans gönderirlerse ne gibi sorunlarla karşılaşırım peki?
@HakanCT Siz sanırım Yazılım Budur'dan almıştınız. Biraz detay vererek deneyimlerinizi anlatabilir misiniz? Sizi de meşgul ettim internetten alışveriş konusunda biraz şüpheciyim de. Hepinize teşekkürler.

Yazılım Budur'un PttAVM'de satış yaptığı mağazasından almıştım. Sanırım tatil günüydü o yüzden 1 günde falan teslim ettiler ama normal zamanlarda aynı gün teslim ediyorlar. Ben Windows 10 Pro ürün anahtarı almıştım ama kullandığım sistem Windows Home olduğu için ya format atmam lazımdı ya da yükseltme anahtarı bulmalıydım. Yükseltme anahtarını da kendilerinden rica ettim ve ücretsiz bir şekilde vermişlerdi. Şimdi 5 TL'ye satıyorlar sanırım. Windows Pro'ya yükseltme anahtarıyla geçtikten sonra ürün anahtarımı etkinleştirme bölümüne girerek kolayca orijinal Windows 10 Pro kullanmaya başlamış oldum. Sistem değişseniz bile aynı ürün anahtarını kullanabiliyorsunuz. Ben anakart değiştirdim ve aynı ürün anahtarını tekrar girerek aktif ettim. Sanırım Microsoft hesabınızı bağlarsanız anahtar bile girmenize gerek kalmıyor, kendi otomatik tanıyor.

Alınmalı mı? Evet alınmalı. Hem orijinal ürün kullanma ve üreticiye destek olma açısından hem de daha kolay ve sorunsuz. Yasal olmayan yollardan uğraşmaya değmez bile. Virüs mü bulaşır sisteme ne olur belli değil. Yeni sisteme temiz bir işletim sistemi kullanmak önemli.

Son düzenleme:
Performansında artış olur,tüm haklara sahip olur ve en önemli güzel bir kullanıcı deneyimi elde edersin. Üstüne üstlük herhangi bir oyun,program vs için bir güncellemesine denk gelirsen mecbur kalırsın. Kaldı ki n11 gibi sitelerde ( ki ben aldım) 20 TLye sorunsuz keyler bulunmakta. Bence Fazlasını hakediyor, Bunu win 7 savunucusu olarak yazıyorum. Şuan tüm hizmetlerini düşünürsek Win 10 Gerçekten güzel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…