Windows'u Lisanslamak Gerekir mi?

MAK lisans gönderirlerse ne gibi sorunlarla karşılaşırım peki?

MAK lisansı büyük şirketler kullanır, mesela 1000 kullanımlık ürün anahtarı gibi. Aynı ürün anahtarından 998 kişide var. 999. kişi siz olursunuz. Sonra bir başka kişi de aynı ürün anahtarından alır ve kullanım sınırı dolar. Sonra siz başka bir bilgisayara da Windows kurmak isterseniz kuramazsınız. Yani kurarsınız da etkinleştiremezsiniz. Çünkü ürün anahtarının kullanım sınırı doldu, 1001. kullanıma izin vermiyor.

Başta, herkeste aynı ürün anahtarı olduğu için güvenlik sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca belirli bir zaman sonra illaki kullanım limiti dolacağı için yeniden lisans almanız gerekebilir.

Performansında artış olur,tüm haklara sahip olur ve en önemli güzel bir kullanıcı deneyimi elde edersin. Üstüne üstlük herhangi bir oyun,program vs için bir güncellemesine denk gelirsen mecbur kalırsın. Kaldı ki n11 gibi sitelerde ( ki ben aldım) 20 TLye sorunsuz keyler bulunmakta. Bence Fazlasını hakediyor, Bunu win 7 savunucusu olarak yazıyorum. Şuan tüm hizmetlerini düşünürsek Win 10 Gerçekten güzel...
Bu gibi durumlarda lisans key girdikten sonra sorun çıkmayıp daha sonra herhangi bir problemle karşılaşabilir miyiz?

Bu gibi durumlarda lisans key girdikten sonra sorun çıkmayıp daha sonra herhangi bir problemle karşılaşabilir miyiz?
Adı üstünde lisans, Şöyle düşün sen her işte güvendiğin kişilerle çalışırsın ve alışverişin iki taraf içinde faydalı olur değil mi? Böyle düşün. Kaldı ki bende senin gibi düşünen biri olarak sonradan anladım ki, Hem bilgisayara kötülük hemde kendime kötülük etmişim. Orjinal güvenilir ve sadık kullanıcı olmak sıkıntıya sokmaz ki olursa bile microsoft yardımcı olur. Lisansın orjinalliğine değinecek olursak; sistem kabul ederse tamamdır, sorun olmaz...

30 TL'ye gidin lisanslayın sistemi 30 TL kimseyi batırmaz bu kadar cimri olmayın lütfen.
Tek fark 30 TL olanda o anakartta kullanabilirsiniz format atsanız bile o anakart olduğu sürece kullanırsınız.
Diğerlerinde CD olduğu için bütün taktığınız PC'de kullanırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım Budur'un PttAVM'de satış yaptığı mağazasından almıştım. Sanırım tatil günüydü o yüzden 1 günde falan teslim ettiler ama normal zamanlarda aynı gün teslim ediyorlar. Ben Windows 10 Pro ürün anahtarı almıştım ama kullandığım sistem Windows Home olduğu için ya format atmam lazımdı ya da yükseltme anahtarı bulmalıydım. Yükseltme anahtarını da kendilerinden rica ettim ve ücretsiz bir şekilde vermişlerdi. Şimdi 5 TL'ye satıyorlar sanırım. Windows Pro'ya yükseltme anahtarıyla geçtikten sonra ürün anahtarımı etkinleştirme bölümüne girerek kolayca orijinal Windows 10 Pro kullanmaya başlamış oldum. Sistem değişseniz bile aynı ürün anahtarını kullanabiliyorsunuz. Ben anakart değiştirdim ve aynı ürün anahtarını tekrar girerek aktif ettim. Sanırım Microsoft hesabınızı bağlarsanız anahtar bile girmenize gerek kalmıyor, kendi otomatik tanıyor.

Alınmalı mı? Evet alınmalı. Hem orijinal ürün kullanma ve üreticiye destek olma açısından hem de daha kolay ve sorunsuz. Yasal olmayan yollardan uğraşmaya değmez bile. Virüs mü bulaşır sisteme ne olur belli değil. Yeni sisteme temiz bir işletim sistemi kullanmak önemli.
Zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim yakın bir tarihte sanırım alacağım eğer çok sürmezse burada da bilgilendirme yaparım.

30 TL'ye gidin lisanslayın sistemi 30 TL kimseyi batırmaz bu kadar cimri olmayın lütfen.
Tek fark 30 TL olanda o anakartta kullanabilirsiniz format atsanız bile o anakart olduğu sürece kullanırsınız.
Diğerlerinde CD olduğu için bütün taktığınız PC'de kullanırsınız.
Tek bir anakartta kullanılabilir doğru ama bu nasıl baktığınıza göre değişir. Aynı anda tek bir anakartta kullanılabilir, anakartı değiştikten sonra kullanabiliyorsun.

Güvenlidir, gerçi ben alışveriş yapmadım.

Yalnız almadan önce lisansın OEM mi Retail mi olup olmadığını sorun bakalım. Kimisine MAK lisans gönderildiğine dair şikayetler var, lisans anahtarını girdikten sonra slmgr -dli komudu ile lisans türünüzü öğrenebilirsiniz. Olur da MAK lisans verilirse belirtin. Size OEM veya Retail lisans gönderilecektir. Daha doğrusu senaryoya göre böyle olması lazım, kimisi bu şekilde sorununu çözmüştü.
Bahsedilen (Yazılım Budur) satıcıdan aldığım lisans MAK çıktı. Satıcıya mesaj attım henüz geri dönmedi. MAK lisans herhangi bir sıkıntı çıkarır mı?

Bahsedilen (Yazılım Budur) satıcıdan aldığım lisans MAK çıktı. Satıcıya mesaj attım henüz geri dönmedi. MAK lisans herhangi bir sıkıntı çıkarır mı?
MAK lisansı genellikle büyük şirketler kullanır ve 1000 kullanımlık falandır. Bu yüzden aynı ürün anahtarını farklı bilgisayarda da kullanmak isterseniz kullanamayabilirsiniz. Ayrıca aynı ürün anahtarı bir sürü kişide bulunabileceği için güvenlik sorunu yaratabilir. Bu yüzden önermem.

MAK lisansı genellikle büyük şirketler kullanır ve 1000 kullanımlık falandır. Bu yüzden aynı ürün anahtarını farklı bilgisayarda da kullanmak isterseniz kullanamayabilirsiniz. Ayrıca aynı ürün anahtarı bir sürü kişide bulunabileceği için güvenlik sorunu yaratabilir. Bu yüzden önermem.
Bilgi verdiğiniz için çok sağolun. Satıcı mail attı ve başka ürün anahtarı verdi. Aktifleştirdim ve kontrol ettiğimde RETAIL Channel yazmakta. Önceden MAK Channel yazmaktaydı. Olması gereken buydu sanırım. Sizin mesajınız olmasaydı kontrol etmeden devam edecektim. Tekrar teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı