Windows'u sıfırlarken yedekler nasıl yapılmalı?

imparatormape

Decapat
Daha fazla  
Merhaba istediğim şekilde ayarlayamadığım için sistemi formatlamak istiyorum ancak çok fazla veriye de sahibim formatlamadan önce kullanıcı klasörü oyun klasörleri (Steam, Epic) içeriklerini tekrar kurabileceğim şekilde yedeklemek istiyorum. Aklımdaki şey hafızayı bölüp yedek oluşturmak her şeyi oraya taşımak ya da RAR şeklinde yollamak (ki bu da sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum) istiyorum. Böylece kalan kısımı formatlayabilirim bir de format işlemi için de hafızanın diğer kısmına dokunmamasını sağlamam gerek bahsettiğim şekilde istediğim verileri koruyarak nasıl format atabilirim?

Virüs falan yok neredeyse keyfi yerel silinmeyen admin hesabı ile kullanmak istiyorum sistemi.

İstediğin şeyi harici bir disk ile rahatlıkla çözersin. Format attıktan sonra oyunlarınızı Steam ve Epic kütüphanenizde kuruluma hazır bir şekilde bulursunuz. Fotoğraflar, videolar varsa tek tıkla tekrar hafızaya atarsınız.

Arkadaşın dediği gibi harici diskiniz varsa oraya yedeklemek daha kolay olur yoksa kendi söylediğiniz şekilde diski bölümleyerek oraya yedekleyebilirsiniz.
Oyunlar içinse başka konuya yazdığım mesajı doğrudan atıyorum yardımı olur.

Steam'de direkt yedekleme seçeneği var oyunlara sağ tıklarsan, EA, Ubisoft ve Epic'te oyunların C'de ki ana klasörlerini kopyala. CAD/CAM yada Adobe tarzı uygulamalar yedeklenir mi bilmiyorum. Birde Steam için kullanıcı klasörüne girip 760 isimli klasörü yedeklemek isteyebilirsin çünkü ekran görüntüleri orda bulunuyor eğer hala profiline yüklemediğin varsa yerel olarak saklanıyorlar.

Olmaz hocam yanlız Steam dışı oyunları kurarken ufak bir olay var, Epic'te önce giriyorsunuz oyun indirmeye başlıyorsunuz birazcık ilerleyince Epic'i komple kapatıp oyunun yedek dosyasını indirdiği konuma atıyorsunuz, tekrar girdiğinizde oyun dosyalarını doğrulamaya başlar. EA içinse tam tersi oyunu kurduğu yere oyun dosyalarını atın sonra EA App üzerinden oyun dosyanın olduğu konumu seçip onun üzerine indirmeye başlatın, indirme kısmını atlayıp dosyaları doğrulamaya geçecektir. Bu ara bu yedek dosyalarla uğraşırken tavsiyem kesip yapıştırmayın çünkü bazen hata olabiliyor ve dosyaları siliyor bu Epic/EA istemcileri o yüzden kopyalayarak yapın baktınız oyun yüklendi sorunsuz sonra yedeği silersiniz. Steam içinse dediğim gibi direk oyunu yedekleme özelliğini kullanın çünkü sıkıştırma yaparak dosya boyutlarını daha makul seviyelere indiriyor.

Son düzenleme:
Arkadaşın dediği gibi harici diskiniz varsa oraya yedeklemek daha kolay olur yoksa kendi söylediğiniz şekilde diski bölümleyerek oraya yedekleyebilirsiniz.
Oyunlar içinse başka konuya yazdığım mesajı doğrudan atıyorum yardımı olur.

Epic Games'te program files içerisinde gözüküyor dosyalar Epic Games klasörünü komple rarlarsam sıkıntı olur mu?

Olmaz hocam yüklerken dediğime dikkat edin yeter bir de yedeeklerinizi oyun yüklenmeden silmeyin herhangi bir hataya karşı.

1.30 saat falan dedi düz yüklerim dedim hızlı hızlı gitti sonlara doğru düz kopyalarken de 20 30 dk istiyor her türlü bekletiyor Steam için dahili olan yedeklemede denerim artık.

1.30 saat falan dedi düz yüklerim dedim hızlı hızlı gitti sonlara doğru düz kopyalarken de 20 30 dk istiyor her türlü bekletiyor Steam için dahili olan yedeklemede denerim artık.
İlginç. Bende beş on saniye içerisinde kurmuştu. İndirmeyi başlattım sonra Launcher'ı kapatıp yedek dosyaları Epic Games klasörüne attım tekrar açtığımda hemen kuruldular.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı