Windows'u SSD'ye taşıdıktan sonra Hard Disk'in görünmemesi

Deniz Bal

Hectopat
Yer
İzmir, Konak
Daha fazla  
Technopat'ın Windows'u SSD'ye taşıma videosunu izleyip aynı talimatlarla Windows'u eski 500 GB'lık SanDisk SSD'den yeni 1 TB'lık Samsung SSD'ye taşıdım fakat 1 TB'lık SSD şu anda 500 GB olarak gözüküyor. Geri kalan 500 GB'ı göstermiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (900).png
    Ekran Görüntüsü (900).png
    22,9 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran Görüntüsü (902).png
    Ekran Görüntüsü (902).png
    142,3 KB · Görüntüleme: 48
  • Ekran Görüntüsü (901).png
    Ekran Görüntüsü (901).png
    123,5 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Disk yöneticisinde Disk 1 olarak görünen kısım, yeni SSD'niz. 500GB kadar ayrılmamış alan gözüküyor. Yine aynı kısımda C harfi atanmış sürücüye sağ tıklayıp, "birimi genişlet" diyerek boşta kalan 500GB'lık alanı kullanılabilir şekilde biçimlendirebilirsiniz.

Disk yöneticisinde Disk 1 olarak görünen kısım, yeni SSD'niz. 500GB kadar ayrılmamış alan gözüküyor. Yine aynı kısımda C harfi atanmış sürücüye sağ tıklayıp, "birimi genişlet" diyerek boşta kalan 500GB'lık alanı kullanılabilir şekilde biçimlendirebilirsiniz.
Arada kurtarma bölümü var hocam. O bölümü direkt biçimlendirerek yedek yapabilir.

Arada kurtarma bölümü var hocam. O bölümü direkt biçimlendirerek yedek yapabilir.
Gözlemlediğim kadarıyla aradaki birimler bazen problem yaratıyor, bazen yaratmıyor. Farklı sistemlerde farklı sonuçlar almıştım bu konuda. Gerçi Windows sürümü de etkili olabilir orasını bilmiyorum :) Eğer birleştirme yapılamazsa, aradaki kurtarma bölümünü biçimlendirmekte bir sakınca olmuyor.

Gözlemlediğim kadarıyla aradaki birimler bazen problem yaratıyor, bazen yaratmıyor. Farklı sistemlerde farklı sonuçlar almıştım bu konuda. Gerçi Windows sürümü de etkili olabilir orasını bilmiyorum :) Eğer birleştirme yapılamazsa, aradaki kurtarma bölümünü biçimlendirmekte bir sakınca olmuyor.
O da ayrı bir yöntem. 3.parti yazılımlarla yapılabiliyor.

Disk yöneticisinde disk 1 olarak görünen kısım, yeni SSD'niz. 500GB kadar ayrılmamış alan gözüküyor. Yine aynı kısımda C harfi atanmış sürücüye sağ tıklayıp, "birimi genişlet" diyerek boşta kalan 500GB'lık alanı kullanılabilir şekilde biçimlendirebilirsiniz.
Birimi genişlet kısmı aktif değil hocam. Başka öneriniz var mı? Detaylıca anlatırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (903).png
    Ekran Görüntüsü (903).png
    40,1 KB · Görüntüleme: 26
Birimi genişlet kısmı aktif değil hocam. Başka öneriniz var mı? Detaylıca anlatırsanız sevinirim.

Hocam aradaki 623 MB'lık kurtarma bölümünü silmeniz gerekiyor. Bunu Windows ortamında yapamazsınız. Zira izin vermez.

Yedek sorununuz yoksa format atın. Disk ekranında o diske ait tüm bölümleri silin. Tek disk kalınca devam edin.

Yukarıda da söylediğim gibi aradaki kurtarma bölümünü silebilir, veya biçimlendirebilirsiniz. Birden fazla kurtarma bölümü olduğu için rahatlıkla silebilmeniz gerekiyor. Kurtarma bölümünü sildikten sonra genişletme yapabilirsiniz.

Hocam aradaki 623 MB'lık kurtarma bölümünü silmeniz gerekiyor. Bunu Windows ortamında yapamazsınız. Zira izin vermez.

Yedek sorununuz yoksa format atın. Disk ekranında o diske ait tüm bölümleri silin. Tek disk kalınca devam edin.

Maalesef format atamam çok sayıda belgem var, @picl raknhocam'ın söylediğini denedim fakat kurtarma bölümlerine sağ tıkladığımda sadece yardım kısmı çıkıyor. Silmekle ilgili bir bölüm yok.

Maalesef format atamam çok sayıda belgem var, @picl raknhocam'ın söylediğini denedim fakat kurtarma bölümlerine sağ tıkladığımda sadece yardım kısmı çıkıyor. Silmekle ilgili bir bölüm yok.
Windows ISO'sunu yazdırıp, kurulum kısmında kurtarma bölümünü silip kurulum yapmadan geri çıkmayı deneyebilirsiniz. Aklıma başka çok bir çözüm gelmedi şu an.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı