Windows'u SSD'ye taşıma

Nedim AKKAYA

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir SSD aldım (Samsung 860 Evo 500GB) fakat Windows'u nasıl SSD'ye geçireceğim? Şu anda kullandığım HDD'den silip SSD'ye yüklemek istiyorum.

İkinci rehber en güncel ve güzel olan:

Takıldığınız yerde her zaman sorabilirsiniz.

İkinci rehber en güncel ve güzel olan:

Takıldığınız yerde her zaman sorabilirsiniz.

Ben yaptım GPT diskimi MBR'ye çevirdi. Sattığım eski bilgisayarımda UEFI olarak Windows yüklü GPT SSD'mi kullanmak istedim klonladı ama...Üstelik sadece eski diskten açılıyor Windows.

Ben yaptım GPT diskimi MBR'ye çevirdi.
Mevcut diskiniz MBR ise tabii ki hedef diski de MBR yapacak, ne yapmasını bekliyordunuz beyefendi? Klonlama diyoruz, adı üstünde klonluyor.

Üstelik sadece eski diskten açılıyor Windows.
BIOS ayarı yapmayı öğrenirseniz, ki rehberde analttık, sistemi yeni diskten de açabilirsiniz.
Benim istediğim HDD'yi sıfırlayıp en baştan SSD'ye kurmak böyle bir şey mümkün mü?
O zaman sorunuzu buna göre sorabilirdiniz. Baştan neden Windows'u aktarmak istyorum diye sordunuz ki?

Mümkün.

Mevcut diski format ekranında silebilirsiniz:

SSD'ye kurulum için de:

SSD den M2 SSD ye klonlama yapmaya çalışıyorum ama bir türlü başlamıyor. %0 hiç ilerleme olmuyor bu işlem hızlı olması gerekmez mi?? Sadece alttaki "Current progress" kısmında yeşil hareket ediyor %0 hiç başka tepki yok :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı