Windows'u USB ile kurarken eski diskteki tüm bilgiler nasıl silinir?

Ehiyyy

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bugün Rufus ile yeni SSD'me Windows 11 kuracağım ancak kurulum esnasında eski SSD'mde bulunan Windows dahil tüm verilerin silinmesini istiyorum. Bunu BIOS'tan halledebilir miyim yoksa Windows kurulduktan sonra mı formatlamam gerek?

Arkadaşlar merhaba. Bugün Rufus ile yeni SSD'me Windows 11 kuracağım ancak kurulum esnasında eski SSD'mde bulunan Windows dahil tüm verilerin silinmesini istiyorum. Bunu BIOS'tan halledebilir miyim yoksa Windows kurulduktan sonra mı formatlamam gerek?
Windows format ekranında Özel seçeneğini seçip diski sil ve kuruluma devam et. Her şey silinecektir içindeki

Windows 11 usbsinde sadece ilerleyin. Disk secim kisminda da en yuksek gbli olan diski secip bicimlendir deyin.( 1 disk kullandiginizi varsayiyorum.) Sonra bicimlendirme tamamlaninca ilerj deyip Windows'u kurun. Bu arada disk yerine gelmeden once ozel kurulumu secin.

Birkaç yolu var;

1- Kurulum esnasında disk bölümüne gelince Shift + F10 tuşlayarak aşağıdaki yolu izlemek.
  • diskpart
  • list disk
  • select disk 0 (sıfır sayısı sürücü numarasıdır, kurmak istediğin sürücü 1 ise 1 yaz, sürücü numaraları list disk yazınca görünür).
  • clean
  • convert GPT veya MBR (UEFI kurulum ise GPT seçilmedilir).
Bu işlem diski bölümleri dahil siler.

2- Kurulum esnasında disk bölümünde diski sil diyerek.

3- Bazı anakartlarda BIOS'ta bulunur, örn: MSI anakartlarda "secure erase" özelliği kullanarak silinebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı