Windows'u ve oyunları hangi depolamaya aktarmalıyım?

W3lys4

Hectopat
Yer
USA , Illinois
Çok kararsızım. Sistem alacağım ama SSD mi M.2 SSD mi HDD mi alayım, neyi hangisine kurayım hiç bilmiyorum.
2 tane alacağım. Yavaş olmasını istemiyorum ama bu sefer de M.2 SSD ve SSD'ler çok pahalı. Öneriniz nedir?

Dosyaları ve fotoğrafları HDD'ye yüklemeyi düşünüyorum. Windows ve oyunları da M.2 SSD'ye ama 250 GB alabilirim çünkü çok pahalılar bildiğiniz gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
240 GB SSD kullanıyorum oyunlara yetmiyor. 500 ya da 1TB HDD almayı düşünüyorum.

M.2 SSD'nin hızı diğerlerine göre daha yüksek olacaktır. Ama bence normal bir kullanıcı için bence standart SSD yeterli olur. İmkanınız varsa tabi ki M.2 SSD iyidir ama fazla da gerek olmadığını düşünüyorum. Bir adet durumunuza göre 240 veya 480 GB SSD, bir tane de 1 TB HDD iyi olur. Windows'u ve ağır oyunları SSD'ye; dizi, film, resim, müzik ve oyunları da HDD'ye kurar, rahatınıza bakarsınız.

Bu zamandan sonra HDD alanın aklından şüphe ederim. Artık alınmaz. SATA SSD al.
Bunu demek çok kolay. Türkiye şartlarında kronik sorunsuz, sağlam bir SSD almak için büyük meblağlar ödemen gerekiyor. Sanırsın elin oğlu gibi 100 birime 1 TB SSD alıyoruz. Dolar kuru zaten uçtu gitti. SSD fiyatları da aynı şekilde uçtu. Türkiye şartlarında mecbur HDD almak zorundayız yüksek kapasite için. Alacağın HDD'yi kaliteli ve CMR kayıt kullanan bir HDD olarak seçince bir sorun olmuyor. SSD'lerin fiyatları düşmedikçe HDD halen depolama için kullanılmaya devam edecektir ülkemizde.

120 GB ssd al windows ve istediğin bir kaç oyunu oraya kur 500 gb HDD ye de fotograf video ve geri kalan her şeyide ona kur abartmaan gerek yok 1gb hdd ve 520 gb ssd abartı

Windows için 120GB SSD yeterli olacaktır. Oldu ki bazı oyunlar hızlı disk gerektiriyor, garanti olması için 480GB SSD alın. Çünkü SSD'ler dolduklarinda yavaşlar. Yanına da 1TB (önümüzdeki yıl için bunu 2 TB yapmanız daha iyi olabilir). HDD, 7200RPM olsun.

Kısaca 480GB SSD'ye Windows kurun. 2 oyundan fazla SSD'ye bir şey kurmayın. Yazılım da kurabilirsiniz ama en az 100GB boş kalsın.

1 (ya da 2) TB HDD'yi de istediğiniz gibi doldurun.

Bütçe ne tam olarak? 240'lık SSD ve yanına da 1TB SSHD dediğimiz SSD bölmesi bulunan HDD'lerden alabilirsiniz.

HDD ve SSD 800 TL.
Şöyle düşündüm 1 TB HDD ve 256 GB M.2 SSD
1 TB WD Blue 7200 RPM
256 GB Gigabyte Aorus RGB M.2 SSD 3100 MB okuma 1050 MB yazma

HDD ve SSD 800 TL.
Şöyle düşündüm 1 TB HDD ve 256 GB M.2 SSD
1 TB WD Blue 7200 RPM
256 GB Gigabyte Aorus RGB M.2 SSD 3100 MB okuma 1050 MB yazma

kral 120 gb ssd var windows birde 1 tane oyun kurulu ne kadar boşluk bırakmalıyım şuan 50 gb boş alan var yeterlimi sence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…