Windows'u yüklerken KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası

İşletim sistemi
Windows 10

noncomputeruser

Hectopat
Daha fazla  
1608709934147.png

Merhaba,
Monster Abra A5 v13.3 model bir bilgisayarım var. Özellikleri:
Intel Coffee Lake Core i5-8300H (Mobile Intel® HM370 chipset)
8 GB (1x8GB) DDR4l 1.2v 2666MHz SO-DIMM.
4 GB GDDR5 NVIDIA GTX1050 Ti 128 Bit.
15.6" FHD 1920X1080 IPS mat LED ekran.
250GB M.2 SSD.
Ayrıca sonradan Samsung SSD 970 Evo 500 GB taktırdım.
Şu an Windows 10'u USB ile yüklemeye çalıştığımda Boot ekranından sonra kısa bir süre yükleme yapıyor ve sonrasında KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası geliyor. Ancak herhangi bir detay yok (bazı hata mesajlarında hangi dosyada hata olduğu gibi detaylar olabiliyor). Sanırım henüz Windows açılmadığı için de minidump dosyaları oluşmuyor. Ancak iki SSD'nin çalışmasında herhangi bir sorun yok (diye düşünüyorum). Öncelikle 2 SSD için de HD Tune ile "error scan" yaptığımda ikisinde de hasar tespit edemedi. Ancak, "health" sekmesinde bilgisayarın kendi SSD'si için herhangi bir sıkıntı bulmazken sonradan taktıdığımda SSD'de bu sekmede boş ekran veriyor (aşağıdaki gibi).

1608709934147.png

Bu arada bilgisayarın kendi SSD'sine Windows üzerinden format çektim (NTFS). Buradaki başlıkları incelediğimde genellikle Windows'u kullanırken veya bir program açıkken olan olan sorunlar var. Epey bir başlık taradığım halde benimkine benzer bir sorun ve dolayısıyla çözüm bulamadım. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan yazacağım.

Galiba 500 GB Samsng SSD'ye Windows10 kuracaktınız. Kurarkene mavi ekran alıyorsunuz. Bu şekilde anladım. Kuramadınız 256 GB SSD'ye kurdunuz değil mi?

HD Tune ile health kısmı neden gözüktüğünü bilmiyorum tam olarak.

HDD Sentinel ile sağlık derecelerine bakabilirsin.

Minidump dosyası olmadan pek bir şey diyemiyorum.

Tek önerim "sfc /scannow" rehberini uygulaman. Bu senin sorunu çözemeyecek galiba.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Bunun çözümünü tam olarak bilmiyorum.

Belki konuyu gören olur ve yardım eder.

Aslında süreci daha iyi anlatmak belki daha açıklayıcı olacaktır:

Bilgisayarı aldığımda (o zaman Samsung hard disk takılı değildi). Windows'u 250 GB'lık belleğe yükledim. Sonra 500 GB'lık belleği aldığımda elimde Windows'u yükleyecek imkan yoktu. Ben de 250 GB'likta olan Windows'umu Disk Yönetimi ile 500 GB'a taşıdım. Sonra bazı sıkıntılar oldu. 250 GB'lık olana Ubuntu kurdum. Daha sonra ihtiyaç dolayısıyla 500 GB'lıktan 250 GB'lık hard diske Windows'u tekrar taşıdım. Yukarıda bahsettiğim sorunlarla karşılaşınca ufak bir ihtimal birini biçimlendirirsem belki bir şeyler olur amacıyla bu sefer 250 GB'lık olanı biçimlendirdim. Yine bir işe yaramadı.

Şu an 500 GBlık olanda 250 GB'lıktan taşıdığım Windows 10 var. Süreci yazarken "Acaba çok yanlış şeyler mi yaptım" korkusu oluştu.

Öncelikle karışıklık için kusura bakmayın. Bazen kafam karışıyor ve yanlış yazabiliyorum.

Durum şu an şöyle: USB'den bootla başlattığımda ve Windows setup'ını açmaya çalıştığımda alıyorum. Onun dışında bir ara kullanırken alıyordum ancak sanırım yaptığım bazı ayarlamalardan dolayı düzeldi. Elimde o sırada Windows setup'ı olmadığı için Windows'u 250 GB hard diskten 500 GB'a taşıdığımda verim alamadım. O yüzden şu an elime Windows geçtiği için sıfırdan yüklemek istiyorum. Ancak bu mavi ekran sorunu yüzünden yükleyemiyorum.
Bu konuları bilmediğim için acaba RAM'de bir sıkıntı mı var diye memtest86 ile RAM'leri kontrol ettirdim. Herhangi bir hata bulamadım. Bundan sonra bilgisayara herhangi bir şekilde Windows 10 yükleyemeyecek miyim acaba diye kaygılanmaya başladım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı