Windows'un Çok Geç Açılması

Makaleler
4
Arkadaşlar Windows 10 1909 sürüme güncelleme yaptım bugün, sorunum düzelir sandım ama düzelmedi, Windows çok geç açılıyor. Samsung Evo NWME SSD ye kurulu olduğu halde açılması rahat 2-3-4 dakika sürebiliyor. Sistemim yeni formatlı en fazla 1 ay olmuştur format üzerinden. Bundan önceki Windows sürümlerinde de aynı açılma süresi vardı. Tabi şuan da geçmişte de çok hızlı 3-5 saniyede açıldığı da oluyor ve oluyordu. Antivirüs dışında neredeyse tüm uygulamaların başlangıçta otomatik açılmasını engelledim. Geç açılma halen devam etmektedir. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Olmaması için ne yapabilirim?

msconfig üzerinden açılış sırasındaki uygulamaları ve hizmetleri kısıtlama yaparak süreyi düşerebilirsin baktın mı hiç oraya ?

Driverlarının güncel olduğundan emin ol masaüstün doluysa boşalt bios güncel olmayabilir belki de.

Eskiden hddye bad sector taraması falan yapardık şimdi bu ssdlerde neler oluyor neler olmuyor bilmiyorum ama ssd sağlığını kontrol eden bir program varsa ona da bi bakabilirsin.

En son ne zaman temiz kurulum yaptınız?

Ben 1703 den bu yana kullandığım Windows'u 1903'a yükseltmek yerine temiz kurulum yaptım. Bariz performans artışı ve rahatlama hissettim.
Eskiden hddye bad sector taraması falan yapardık şimdi bu ssdlerde neler oluyor neler olmuyor bilmiyorum ama ssd sağlığını kontrol eden bir program varsa ona da bi bakabilirsin.

Gördüğünüz gibi herşey güncel hemde bizzat kendi sitelerinden update edildiler, bu programıda kontrol etmek için şimdi indirdim, SSD sağlığının iyi olduğunu düşünüyorum geçenlerde de bir konuda test sonuçlarını atmış ve işten anlayan arkadaşlar SSD durumunun iyi olduğunu belirtmişlerdi. Dediğim gibi bazen çok hızlı açıldığı oluyor. Mesela akşam kapatıp sabah açsam büyük ihtimalle 2 3 dk beklerim. Şuan reset atsam hızlı açılır. Bu arada güncel olmayan 1 sürücü AMD PSP sürücüsü. Pek önemli bişe değil.
Adsız.png
Adsı2z.png Adsız.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı