Windows'un korsan olup olmadığı nasıl anlaşılır?

xthealan2

Hectopat
Yer
Eindhoven
Merhaba. Bilgisayarım geçen gün format yarıda kaldığı için açılmıyordu. Ben de bilgisayarcıya götürdüm ve Windows'u yükledi fakat korsan mı değil mi bilmiyorum. Nasıl anlayabilirim?

Merhaba. Bilgisayarım geçen gün format yarıda kaldığı için açılmıyordu. Ben de bilgisayarcıya götürdüm ve Windows'u yükledi fakat korsan mı değil mi bilmiyorum. Nasıl anlayabilirim?
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp "slmgr /dlv" yaz. Lisans Durumu: Lisanslı ve açıklamada OEM Channel veya RETAIL Channel yazıyorsa orijinaldir. Bildirim modunda diyorsa, orijinal değildir.

CMD'yi (komut istemini) açıp slmgr /dli ve slmgr /xpr kodlarını yazıp bakın. Eğer içinde KMS server tarzı bir şey yazıyorsa çakma lisans vardır.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp "slmgr /dlv" yaz. Lisans durumu: Lisanslı ve açıklamada OEM channel veya Retail channel yazıyorsa orijinaldir. Bildirim modunda diyorsa, orijinal değildir.

Hocam bilgisayarcılar bilerek böyle yapıyor vallah ya. Ben bu Windows'u sıfırlarsam düzelir mi? Yani korsandan orijinale dönermi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…