Windows'un kurulu olduğu D diski açılmıyor

Xerra

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Nvidia GTX 420 2000mb
6 GB RAM
i3 550 3.20 GHZ
120 gb ssd
297 Gb HDD
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımın C diskini sildim ve D diskine yeni Windows kurdum. Sonrasında BIOS otomatik olarak eski sürücüyü açıyordu orada Windows silinmemişti. Ben de sürücüyu çıkart yapmıştım. BIOS'tan seçiyorum ama "an operating System wasn't found. Try disconnecting any drivers... diye devam ediyor.

Bunu yapmadan önce D diski açılıyordu. Şimdi BIOS'tan seçtiğim halde böyle geliyor. Ne yapmam lazım?

Eski sürücü?

Yazdığını kendin okuduğun zaman anlıyor musun? Ben anlayamadım da.

Demişsin ki C diskini sildim.
D diskine Windows kurdum.
BIOS otomatik olarak eski sürücüyü açıyordu (sanırım eski sürücü C oluyor.).
Orada da Windows silinmemişti (??? cümleye C diskini sildim diye başladın?).
Sürücüyü çıkart yapmıştım (Bu ne demek HDD/SDD'yi mi söktün? Hangisini?).
BIOS'tan seçiyorum ama hata veriyor (Neyi seçiyorsun?).

Özetle C'de Windows vardı ve silmediysen BIOS onu açıyordur. Sen diski çıkarınca D'yi boot device olarak seçince oradan Boot etmeye çalışır. Belli ki D'de de bir bootloader yok, dolayısıyla başlayamıyor. Yani düzgün bir kurulum yapmamışsın. Doğru anladıysam tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kusura bakmayın da balkonu da salona kattınız mı

Hocam kusura bakmayın da balkonu da salona kattınız mı?

Öncelikle sistem mesajlarda oynama yaptı sanırım böyle yazmamıştım alakası bile yok.
Tekrarliyorum şimdi.

Öncelikle 2 tane diskim var biri C diğeri D. Bu D diskini ben yeni aldım ve bu yeni aldığım D diskine Windows 10 kurdum. Ondan sonra bilgisayarımı her açtığımda eski Windows'u yani C diskindeki Windows'u çalıştırıyordu internette biraz araştırma yapıp disk yönetiminden D diskimi birincil disk olarak seçip eski diski yani C diskimi ise birimi sil yaptım ondan sonra işlerim vardı onları yaptım kapattım. Aksam ustu bilgisayarı açtığımda ne C diski açılıyor ne de D diski. BIOS'tan disk seciyordum yine aynısı aldığım hata ise şu "an operating systen wasn't found. Try disconnecting any drives that don't contain an operating System.
Press CTRL+alt+del to restart.
Acer"
Elimde bir tane format USB'si vardı bende onu kurmaya karar verdim eski diskime yeniden kurdum ve dosyalarima baktım D diskimde her şey duruyor eksiksiz bir şekilde yani Windows bile duruyor sonra yine disk yöneticisine baktım D diskim yine birincil olarak seçili...
D diskimi formatlamadan nasıl duzeltebilirim içinde işle alakalı dosyalarım var komut yazarak düzeltebilir miyim?

Yazim denetiminden dolayı mesajda uyuşmazlık olmuş.

Bu konu beni aşar hocam garip

Diske disk yöneticisinden yaptığın değişikliğin boot kısmına bir faydası yok. Yüksek ihtimalle D diskindeki bootloader kısmında bir sorun olduğu için Windows olduğu halde boot edemiyor. C diskini temizlemen ve D'ye düzgün bir kurulum yapman lazım. Ondan sonra BIOS Boot Priority kısmından D diskini ilk sıraya koyarsan hep oradan açılır.

Format atmadan Bootloader'ı onarma yolu olabilir ama daha önce Windows'ta böyle bir şey yapmadığım için şunu yap diye yönlendirmem yanlış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…