Windows'un Linux'tan daha stabil olduğu gerçeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alışkanlıklarımız farklı, stabillik farklı hocam. Stabillik demek bambaşka bir şey. Linux stabil değil demek kararsız demek. O halde dünyadaki sunucuların büyük çoğunluğunda neden Linux kullanıyorlar? Yahut neden Steam'deki yeni bazı 3A oyunlar dahil çoğu oyun Linux'ta oynanabilir yapıyor oyunlarını? Sürekli çıkan dağıtımlar, güncellemeler vs. bunlar başarısız bir üründe istikrarsız çalışır mı? Ya devletler, neden bütçe ayırıyorlar açık kaynak projelere destek olmak için?

Demek ki birileri gerçekten kararlı bir şekilde kullanıyor ve bunun devamlılığı sağlanıyor.

Ben de Windows kullanıyorum, ona alıştım. Linux kullanmak kimi zaman bana da zor geliyor. Benim de Linux'un beğenmediğim yanları oluyor, ama onlar da benim beceremediğim şeyler oluyor.

Ben zaten çıkıp "Linux en iyisidir kardeşim! Windows leş gibidir, çöptür, kullanmayın kullandırtmayın!" demiyorum ki. İyiyse iyi, kime göre neye göre. Beni ilgilendirmiyor. Ama direkt kararsız demek ayrı bir konu.

Dünyadaki sunucuların Linux neden kullanıyor demek, dünyadaki yüzde 80 PC'lerin neden Windows kullanıyor demekle aynı. Bizim sunucuyla işimiz yok, biz kişisel bilgisayarla işimiz var.

Sen kullanmayi basaramadigin icin boyle dusunuyorsun iste. O karsilastigin hatalar, sorunlar falan sadece sen ve kullandığın dagitimla ilgili. Linux ile degil.

Gentoo hariç hepsini denedim.

Günlük kullanımda biz kullanıcılar için iyi değil demek istedim yani.

Günlük kullanımda bence iyi değil hocam.

Dünyadaki sunucuların Linux neden kullanıyor demek, dünyadaki yüzde 80 PC'lerin neden Windows kullanıyor demekle aynı. Bizim sunucuyla işimiz yok, biz kişisel bilgisayarla işimiz var.
Aynısını diyebilirsiniz. Ben problem görmüyorum.

Evet dünyadaki insanların ağır çoğunluğu Windows kullanıyor. Hatta istatistiği aşağıda.

Çünkü Windows da başarılı bir ürün.

Fakat yukarıdaki mesajımda da dediğim gibi, stabilite bambaşka bir şey.

Ki zaten orada sadece sunuculardaki kullanımından bahsetmedim.

Günlük kullanımda biz kullanıcılar için iyi değil demek istedim yani.

Günlük kullanımda bence iyi değil hocam.
Onu bilemeyiz işte. Bakınız @Bayram Tempest sizin Windows bilginiz kadar ben bilmiyorumdur, çünkü Linux'la büyüdüm diyor. Siz Windows'la büyüdünüz diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…