- Makaleler
- 18
Daha fazla
Alışkanlıklarımız farklı, stabillik farklı hocam. Stabillik demek bambaşka bir şey. Linux stabil değil demek kararsız demek. O halde dünyadaki sunucuların büyük çoğunluğunda neden Linux kullanıyorlar? Yahut neden Steam'deki yeni bazı 3A oyunlar dahil çoğu oyun Linux'ta oynanabilir yapıyor oyunlarını? Sürekli çıkan dağıtımlar, güncellemeler vs. bunlar başarısız bir üründe istikrarsız çalışır mı? Ya devletler, neden bütçe ayırıyorlar açık kaynak projelere destek olmak için?Hocam yani günlük kullanımda Linux'tan iyi verim alamıyorum ben. Çift ekran olsun, kodlama olsun, oyun olsun, içerik üretme olsun Windows daha iyi ve neredeyse her konuda da çok daha stabil.
Tabii ben modifiyeli Windows 10 kullanıyorum ve çok iyi verim alıyorum herhangi bir Linux dağıtımına göre.
Demek ki birileri gerçekten kararlı bir şekilde kullanıyor ve bunun devamlılığı sağlanıyor.
Ben de Windows kullanıyorum, ona alıştım. Linux kullanmak kimi zaman bana da zor geliyor. Benim de Linux'un beğenmediğim yanları oluyor, ama onlar da benim beceremediğim şeyler oluyor.
Ben zaten çıkıp "Linux en iyisidir kardeşim! Windows leş gibidir, çöptür, kullanmayın kullandırtmayın!" demiyorum ki. İyiyse iyi, kime göre neye göre. Beni ilgilendirmiyor. Ama direkt kararsız demek ayrı bir konu.