Windows'un yanına ChromeOS kurulur mu?

Yağız Ünlü

Hectopat
ChromeOS'u kurduğumuzda tüm veriler gidiyormuş bende 2 adet HDD var birine kursam gider mi 2. hard diske Windows 10 var yanına kurabilir miyim yoksa diski küçültüp o küçük alana kurabilir miyim?

Windowsun kurulu olduğu diske kurma. Dediğin küçültme işlemi ile yapabilirsin. Onun dışında diğer disklere tabi ki kurabilirsin ama dual boot yapman GRUB kurman gerekicek. Eğer grub kurmazsan en son yüklediğin işletim sistemi varsayılan olarak açılır diğer işletim sistemine yalnızca boot menüsünden girebilirsin. GRUB kurduğunda cihazın açıldığında hangi işletim sistemini açmak istediğini soracak.

Windows'un kurulu olduğu diske kurma. Dediğin küçültme işlemi ile yapabilirsin. Onun dışında diğer disklere tabii ki kurabilirsin ama Dual boot yapman GRUB kurman gerekecek. Eğer GRUB kurmazsan en son yüklediğin işletim sistemi varsayılan olarak açılır diğer işletim sistemine yalnızca boot menüsünden girebilirsin. GRUB kurduğunda cihazın açıldığında hangi işletim sistemini açmak istediğini soracak.

Biraz izlediğim videolarda Dual-boot için belli başlı bir şey yapmamız gerektiğni söylüyor acaba yoksa USB de disk seçin diye bir seçenek var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı