Çözüldü Windows'un yanına Linux kurulursa bir sorun yaşanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
5
Merhaba, AutoCAD programı Linux'ta olmadığı için Windows'u silemem. Sadece AutoCAD kullanacağım zaman Windows'u çalıştıracağım diğer işlerimi Linux ile yapacağım. Dual Boot olarak mı yoksa Virtualbox olarak mı kurmam daha iyi olur bu durumda Linux'u?

Ayrıca, sistemim için hangi Linux sürümünü önerirsiniz?
Intel Core i3-2350M.
Intel HD Graphics 3000.
NVIDIA GeForce GT 520M.
4 GB DDU3 1066 MHz RAM.
297 GB HDD.

Çok hafif, iyi tasarımlı ve çok hızlı bir sürüm ile bilgisayarı uçurmayı düşünüyorum.

Çözüm
Ben bir ara Dual Boot ile XP olan bilgisayarıma 7 kurmuştum. Bir hafta sonra HDD çökmüştü.
Arkadaş büyük ihtimalle yanlış bir şey yapmış ve çökmüş, siz neden vazgeçiyorsunuz ki? Sadece HDD'den belli bir yer ayıracaksınız. Xubuntu kullanabilirsiniz eğer kasarsa Lubuntu'ya geçersiniz.
En hafifi ve en hızlısını istiyorum. 'Kasarsa' değil direkt bilgisayarı uçuracak olanını.
Tek diske dual boot kurulum yapıldığında Windows'un bootloader'ı diğer bootloader'ların yerini alabiliyor. Sanal makineye kurulum yapılması taraftarıyım.
'4 GB RAM ile kasar' deniliyor. Kurmayalım o zaman?

Önce sanal makineye yüklemeyi dene, test et bir süre.

Çözüm çok iyiymiş hocam. Acaba arkadaş engin bilgilerini bizimle paylaşabilir mi? Nasıl ve neden olduğu hakkında bilgi vermek gibi mesela.

Çözüm olarak işaretlenen mesaj da oldukça ironik olmuş. 'HDD çökmesi' ilk defa duydum açıkçası, teknik olarak mümkün olmayan bir şeyi nasıl başarabildiğini öğrenmek isterim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…