Arkadaşlar Windows'un yanına Linux Mint Mate kuracağım. Şu an Windows'ta Tek bölüm var 500 GB. Linux'u kurarken Linux için bölme işlemi yapabilir miyim? Yoksa Linux'u Kurmadan mı bölme yapmam gerek?
Disk Windows için ayrılmışsa buna izin vermeyebilir.Kurarken '... Dağıtımını Windows Boot Manager işletim sisteminin yanına kur' diye bir şeçenek çıkıyor, bölmeye uğraşmadan direk bu şekilde kurabilirsiniz.
Ben şimdi c diskinin 240 gb sini d olarak ayırdım. Şimdi rufüs ile linux mint mate iso usb ye yazdıracaktım.Kurmadan önce bir USB'ye Gparted'ın ISO dosyasını yazdırın. Live olarak açın ve Windows'dan kalan boş alanı kesin, yeni alan oluşturun. Bunlara en azından 60 GB "/", 512MB "/boot/efi" şeklinde ayırın. Sonrasında Linux Mint Mate ISO dosyasını USB'ye yazdırarak kurulumunuzu ayırdığınız bölümlere göre yapın. Sorunuz olursa sorabilirsiniz.
Disk Windows için ayrılmışsa buna izin vermeyebilir.
Tamam devam edin.Ben şimdi c diskinin 240 gb sini d olarak ayırdım. Şimdi rufüs ile linux mint mate iso usb ye yazdıracaktım.
Disk Windows için ayrılmışsa buna izin vermeyebilir.
Dolu diski bölmeye çalışırsan sorun çıkarıyor. Sistemdeyken kullandığın root dizinini bölemediğin için bu zorunlu oluyor. (Linux için) Bende sorun çıkarmadı daha.Yalnız hocam disk Manager dışında bölünen diskte sistem dosyaları bozuluyor. Kendimden biliyorum çünkü.
Hem Debian, hem de Windows 10 Gparted ile bölünmüş diske sorun çıkarıyordu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.