Windows'un yüklü olduğu disk dolarsa sistem yavaşlar mı?

kobr53

Hectopat
Yer
Rize
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 5500 - Rtx3060 Twin 2x 8gb 128bit - Asusb450m Dragon 4400mhz AM4 Atx - Ballistix 8gb 3200mhz DDR4 (2x8) - Adeta Legend 1TB M2.SSD -
Meslek
Öğrenci
Windows'un yüklü olduğu disk dolarsa 10 GB boş yer kalırsa sistem yavaşlar mı merak ediyorum.

Dosya Ekleri

• unknown_2021.10.31-20.16.png
    6,2 KB · Görüntüleme: 106
Doluluk oranı etkiliyor. Kırmızı olmamasına dikkat edin.

SSD var bende. Bir ara öyle kırmızı yapmıştım C diskini yavaşlamadı. Yavaşlama birden fazla etmene bağlıdır. Dolduğu an yavaşlama diye bir şey yok.

Windows'un yüklü olduğu disk dolarsa 10 GB boş yer kalırsa sistem yavaşlar mı merak ediyorum.

Elbette yavaşlar bu yüzden gereksiz dosyaları silip ,işinize yaramayan programları kaldırmalı ve diskinizi gün gün veya belirli bir periyot aralığında tarıyarak gereksiz dosyaları kaldırabilirsiniz sisteminiz hızlanıcaktır.

C masaüstünüze dosya atmamaya özen gösterin. Start Windows + r = çalıştır a %temp% enter içerisindeki dosyaları silin. Masaüstü extra dosyalarınız var ise D surucusune taşıyın. Diskiniz de problem yoksa az da olsa performans artışı olacaktır. Ayrıca C sürücüsünün kırmızı olması ne hızlandırır ne de yavaşlatır. Açılış ve kapanış normalinden uzun sürüyor ise diskiniz ile alakalı bir durumdur. Emin olmak için format atabilirsiniz. Görev yöneticisinde startup başlayan gizli viruste olabilir. Bunlarda RAM düşmanı olduğu için yavaslatabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…