Çözüldü Wine, DirectX 9 öncesi oyunları desteklemiyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Linux Mint kullanıyorum ve az önce Colin Mcrae Rally 2.0 PC sürümünün sorununu çözdüm. 'dgVoodoo2' kullanmak gerekiyormuş. Oyun çok eski olduğu için, uyumluluk sorunları olduğu için oyun içinde tekleme sorunu oluyordu, ayrıca linux dağıtımında oyun içindeyken bir türlü MangoHud görünmüyordu. Aşağıdaki gibi Lutris'ten dgVoodoo2'yi aktifleştirdim, dgVoodoo anladığım kadarıyla oyunun uyumluluk sorununu çözüyor.

03.png
Bazı eski oyunlarda uyumluluk sorunları yaşanabiliyor, oyunun WineHQ'daki uyumluluk veritabanını kontrol edebilir veya özel ayarlama yapmayı deneyebilirsin. Normal şartlarda destekliyor çünkü.

Bazı eski oyunlarda uyumluluk sorunları yaşanabiliyor, oyunun WineHQ'daki uyumluluk veritabanını kontrol edebilir veya özel ayarlama yapmayı deneyebilirsin. Normal şartlarda destekliyor çünkü.
Baktım. Sorun yaşadığım oyun Platinum olarak destekliyormuş. Oyun içinde yaşadığım sorunlardan biri de MangoHud'ın gözükmemesi. Hem Lutris hem de Saf Wine ile oyun çalıştırırken Directx 9 öncesi oyunlarda mangohud çalıştırmak için hangi komutu yazmalıyım?

Baktım. Sorun yaşadığım oyun Platinum olarak destekliyormuş. Oyun içinde yaşadığım sorunlardan biri de MangoHud'ın gözükmemesi. Hem Lutris hem de Saf Wine ile oyun çalıştırırken Directx 9 öncesi oyunlarda mangohud çalıştırmak için hangi komutu yazmalıyım?
Destekliyor ancak DXVK desteklemiyor DX9 oncesi oyunlari. Yani WineD3D kullanmak zorundasin.

Colin Mcrae Rally 2.0 oyununu saf wine ile mangohud --dlsym wine oyun.exe komutu ile açmayı deneyince şu hatayı verdi:

Eki Görüntüle 2054932

mangohud wine oyun.exe komutuyla da denedim, aynı hatayı veriyor.
Bahsettigi SPCMR2.ini dosyasini editleyip gecerli bir region girmeyi denerdim ben olsam. Ona ragmen calismiyorsa oyunu baska bir yerden indirmeyi dene.

Wine, DirectX 9 öncesi oyunları desteklemiyor mu? Eski oyunlarda sorunlar yaşıyorum.
Dağıtım: Linux Mint.

Wine tüm DirectX sürümlerini destekliyor diye biliyorum. Çünkü Colin McRae Rally 2.0 oynamıştım o DirectX 7'di.

Oyunun DRM'i kaldırılmış GOG sürümünü oynamanı öneririm. En sorunsuz sürüm o çünkü. Ben oyunu Wine ile kurup, Steam proton ile açmıştım. Wined3D yazmayınca da, yazınca da düzgün çalışıyordu.

Oyunun GOG sürümünü düz Wine ile yükleyip, silentpatch atıp ta, Steam Proton'da çalıştırmayı dener misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı