Çözüldü Wine, DirectX 9 öncesi oyunları desteklemiyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Linux Mint kullanıyorum ve az önce Colin Mcrae Rally 2.0 PC sürümünün sorununu çözdüm. 'dgVoodoo2' kullanmak gerekiyormuş. Oyun çok eski olduğu için, uyumluluk sorunları olduğu için oyun içinde tekleme sorunu oluyordu, ayrıca linux dağıtımında oyun içindeyken bir türlü MangoHud görünmüyordu. Aşağıdaki gibi Lutris'ten dgVoodoo2'yi aktifleştirdim, dgVoodoo anladığım kadarıyla oyunun uyumluluk sorununu çözüyor.

03.png
@gen2 @703768 Oyunun Silent Pach'ının INI belgesinde belirtilen tüm dilleri denedim. Ayrıca oyunu iki farklı siteden indirmiştim, ikisinde de durum böyle. Hatta terminal çıktısında yazan sorunları da gördüm. Terminal çıktısını buraya kopyalayacaktım ama yanlışlıkla terminali kapattım ve ardından Silent Pach'ı kaldırıp öyle denedim. Silent Patch olmadan oyun terminalde mangohud ile birlikte çalıştığını gördüm şimdi. Büyük ihtimal Silent Pach'de sorun var. Silent Pach en son 2015 yılında çıkmış görünüyor, Silent Pach'e güncelleme gelirse yaşadığım mangohud görünmeme sorunu kalmaz diye düşünüyorum.

@703768 Colin Mcrae Rally 2.0'ın GOG sürümü var mı gerçekten? İnternette aratınca sadece Colin Mcrae Rally 2005'in bir GOG sürümü olduğunu görüyorum. Aşağıda (GOG'un sitesi) Colin Mcrae Rally 2.0 GOG'a gelsin diye rica etmişler:

03.png

Colin Mcrae Rally 2.0'ı Lutris'te güncel Proton ile çalıştırdım, mangohud yine görünmedi. Steam'de çalıştırmadım çünkü Steam dışı oyunu nasıl çalıştırabileceğimi bilmiyorum.

Colin Mcrae Rally 2.0'a aşağıdaki pach'ı yükledim ve mangohud ile birlikte çalışıyor. Önce söylediğim gibi Silent Pach ile mangohud beraber çalışamıyor.

06.png

@gen2 @703768 oyunun silent pach'ınınını belgesinde belirtilen tüm dilleri denedim. Ayrıca oyunu iki farklı siteden indirmiştim, ikisinde de durum böyle. Hatta terminal çıktısında yazan sorunları da gördüm. Terminal çıktısını buraya kopyalayacaktım ama yanlışlıkla terminali kapattım ve ardından silent Pach'ı kaldırıp öyle denedim. Silent patch olmadan oyun terminalde MangoHud ile birlikte çalıştığını gördüm şimdi. Büyük ihtimal silent Pach'de sorun var. Silent pach en son 2015 yılında çıkmış görünüyor, silent Pach'e güncelleme gelirse yaşadığım MangoHud görünmeme sorunu kalmaz diye düşünüyorum.

@703768 Colin McRae Rally 2.0'ın GOG sürümü var mı gerçekten? İnternette aratınca sadece Colin McRae Rally 2005'in bir GOG sürümü olduğunu görüyorum. Aşağıda (GOG'un sitesi) Colin McRae Rally 2.0 GOG'a gelsin diye rica etmişler:

Eki Görüntüle 2055472

Colin McRae Rally 2.0'ı Lutris'te güncel proton ile çalıştırdım, MangoHud yine görünmedi. Steam'de çalıştırmadım çünkü Steam dışı oyunu nasıl çalıştırabileceğimi bilmiyorum.

Colin McRae Rally 2.0'a aşağıdaki Pach'ı yükledim ve MangoHud ile birlikte çalışıyor. Önce söylediğim gibi silent pach ile MangoHud beraber çalışamıyor.

Eki Görüntüle 2055477

Belki de Colin McRae Rally 2005 ile karıştırmışımdır. Şimdi baktım, evet 2005 ile karıştırmışım. 😂 Codemasters ın eski oyunlarının genelde GOG sürümü oluyor da, kafam oraya gitti. 😅

Eğer şimdi düzgün çalışıyorsa sıkıntı yok. Bende de oyunda takılmalar oluyordu, acaba silent patch yüzünden miydi?

Belki de Colin McRae Rally 2005 ile karıştırmışımdır. Şimdi baktım, evet 2005 ile karıştırmışım. 😂 codemasters ın eski oyunlarının genelde GOG sürümü oluyor da, kafam oraya gitti. 😅

Eğer şimdi düzgün çalışıyorsa sıkıntı yok. Bende de oyunda takılmalar oluyordu, acaba silent patch yüzünden miydi?

Oyunu bugün yine indirdim. Takılma problemi 800x600'e alınca düzeldi, ama bu normal FPS takılması değil. Bir de silent patch yüklemeden Steam ile açamıyorum, ama düz Wine ile açılıyor.

Güncelleme: takılma problemini çözemedim. 😂

Son düzenleme:
Güncelleme: takılma problemini çözemedim. 😂
Ben bugün bu oyunun PS1 Rom'unu indirip DuckStation adlı emülatör ile oynadım. Bence sen de böyle dene, takılma problemi yaşamazsın. Bu emülatör ile oyunun çözünürlüğünü arttırabiliyoruz. Bir de aynı Rom'u RetroArch emülatör programıyla oynadım ama onda oyunun çözünürlüğünü nasıl arttırabileceğimi bulamadım.

PS1 emülatörde CMR2 oynarken ağaçlar geç geliyor. PC sürümünde böyle olmuyor. Bir de sesler PS1'de daha iyi sanırım.

PC sürümü için bir de şunu düşünüyorum: Oyunda ya da pach'da sorun varsa ama yine de oyun çalışıyorsa mangohud neden çalışmaz? Bu bana mantıksız geliyor.

Ben bugün bu oyunun PS1 ROM'unu indirip duckstation adlı emülatör ile oynadım. Bence sen de böyle dene, takılma problemi yaşamazsın. Bu emülatör ile oyunun çözünürlüğünü arttırabiliyoruz. Bir de aynı ROM'u RetroArch emülatör programıyla oynadım ama onda oyunun çözünürlüğünü nasıl arttırabileceğimi bulamadım.

PS1 emülatörde cmr2 oynarken ağaçlar geç geliyor. PC sürümünde böyle olmuyor. Bir de sesler PS1'de daha iyi sanırım.

PC sürümü için bir de şunu düşünüyorum: Oyunda ya da Pach'da sorun varsa ama yine de oyun çalışıyorsa MangoHud neden çalışmaz? Bu bana mantıksız geliyor.

Bende PS1 sürümünüyü yüklemiştim. Grafikleri daha kötü olması ve FPS'in 30'a sabitlenmesi dışında çok daha iyi bir deneyim sunuyor.

Ben bu oyunun PC de düzgün çalıştığını hiç görmedim. 4 sene önce de Windows'a yüklediğimde, takıla takıla 15FPS gibi çalışıyordu. Ayrıca %100 save pek düzgün çalışmıyor PC sürümüne.

Son düzenleme:
Linux Mint kullanıyorum ve az önce Colin Mcrae Rally 2.0 PC sürümünün sorununu çözdüm. 'dgVoodoo2' kullanmak gerekiyormuş. Oyun çok eski olduğu için, uyumluluk sorunları olduğu için oyun içinde tekleme sorunu oluyordu, ayrıca linux dağıtımında oyun içindeyken bir türlü MangoHud görünmüyordu. Aşağıdaki gibi Lutris'ten dgVoodoo2'yi aktifleştirdim, dgVoodoo anladığım kadarıyla oyunun uyumluluk sorununu çözüyor.

03.png

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı