Wine kurulumu sonrası sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan 28371
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 2.174

28371

Centipat
Merhabalar, x86_64 Debian sistemimde aşağıdaki komutları kullanarak Wine kurulumu yapıyorum. Kurulum gerçekleşiyor ve Wine çalışıyor. Ancak sistemi kapatıp yeniden başlatmaya çalıştığımda systemd çıktıları olması gerektiği gibi görünüyor fakat ekrandaki çıktılar temizlenip malum en sol üstte imleç yanıp sönmeye devam ediyor ve oturum açma ekranını getirmiyor. Kısacası sistem tuğla gibi kalıyor öylece. Sürekli yeniden kurmak zorunda kalıyorum işletim sistemini ben de. Bunu nasıl önlerim, sorun ne olabilir?

Kullandığım script şudur:

Bash:
sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine wine64 wine32:i386
sudo apt-get install winetricks

Ben de anlayamadım gerçekten. Şu anda yazamayacak kadar bozulması kötü olmuş. Yazdırdığım kodlar sadece kurulum için, hiçbirinin "buna" sebep olmaması lazımdı. Benim tahminim yazdırdığınız ISO'nun bozuk olması. Aklıma başka bir şey de gelmedi. Yardım edemediğim için üzgünüm 😔

Yok hocam estağfirullah. Yardımlarınız için asıl ben çok çok teşekkür ederim. Ben de neden böyle olduğunu anlamış değilim zaten. Kullandığım Debian sürümü çok eskiydi, sanırım Debian 9 olmalı, bunu da belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Pekala yeni bir dağıtıma geçmem için bir bahanem olduğuna göre güle güle Debian 9 :) Tekrar teşekkürler ayırdığınız vaktiniz ve yardımlarınız için.

Yok hocam estağfirullah. Yardımlarınız için asıl ben çok çok teşekkür ederim. Ben de neden böyle olduğunu anlamış değilim zaten. Kullandığım Debian sürümü çok eskiydi, sanırım Debian 9 olmalı, bunu da belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Pekala yeni bir dağıtıma geçmem için bir bahanem olduğuna göre güle güle Debian 9 :) Tekrar teşekkürler ayırdığınız vaktiniz ve yardımlarınız için.
Debian 9 bayağı eski. Debian 11 veya Debian Sid kurabilirsiniz. Kendim Sid kullanıyorum, Debian'a belki bir şans daha verebilirsiniz.

Eğer Debian'dan illallah ettiyseniz Fedora'yı deneyebilirsiniz. Linux Mint'de güzel alternatiftir.

Debian 9 bayağı eski. Debian 11 veya Debian Sid kurabilirsiniz. Kendim Sid kullanıyorum, Debian'a belki bir şans daha verebilirsiniz.

Eğer Debian'dan illallah ettiyseniz Fedora'yı deneyebilirsiniz. Linux Mint'de güzel alternatiftir.

Fedora ve Linux Mint test edeceklerim arasında. Debian 9'u deneme sebebim ise performansını gözlemlemekti. Debian 10 birkaç yıl önce aylarca kullanmış olduğum ve okul nedeniyle bugüne kadar kullanamadığım bir dağıtımdı. Aynı zamanda ilk kullanımda kendisine aşık ettirdi. Sanırım Sid ile devam edeceğim. Önerileriniz için teşekkür ederim :)

Fedora ve Linux Mint test edeceklerim arasında. Debian 9'u deneme sebebim ise performansını gözlemlemekti. Debian 10 birkaç yıl önce aylarca kullanmış olduğum ve okul nedeniyle bugüne kadar kullanamadığım bir dağıtımdı. Aynı zamanda ilk kullanımda kendisine aşık ettirdi. Sanırım Sid ile devam edeceğim. Önerileriniz için teşekkür ederim :)
Debian'daki stabilite ve hızı başka hiçbir dağıtımda bulamadım. Ben Sid sürümünü kullanıyorum. Doğrudan Sid ISO'su yok. Stable indirip paket deposunu sid olarak çevirip güncelleme yapıyorsunuz. Sid rolling release olduğundan paketler daha güncel. Başkasının da kullanması beni mutlu eder doğrusu. 😍 Başka konu açarsanız elbet yardımcı olurum, başkaları benden hızlı dahi olabilir. 😁 Burada güzel bir Linux kullanıcı tabanımız oluştu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı