Wine nasıl kullanılır?

Rasho01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben Kali kullanıyorum ve .exe uzantilarini acabilmek icin Wine adli uygulamayi kurdum. Şu an ne yapmaliyim, uygulamalari nasıl acabileceğim? Yardim edebilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben Kali kullanıyorum ve .exe uzantilarini acabilmek icin Win'la adli uygulamayi kurdum. Şu an ne yapmaliyim, uygulamalari nasıl acabileceğim? Yardim edebilirseniz sevinirim.

Galiba Wine'den bahsediyorsunuz.

Exe dosyasının olduğu konumda bir terminal açarakwine dosya.exe şeklinde çalıştırabilirsiniz.

Hata alırsanız söyleyiniz ve not düşmek isterim ki her exe dosyası desteklenmiyor.

Exe dosyasının olduğu konumda bir terminal açarakwine dosya.exe şeklinde çalıştırabilirsiniz.

Hata alırsanız söyleyiniz ve not düşmek isterim ki her exe dosyası desteklenmiyor.
Shellbulunamadi gibi bir hata veriyor

Gata asagidaki gibi 2 uygulama denedim 2 sindefe ayni hatai aldim

Dosya Ekleri

• IMG_20230125_150520.jpg
    IMG_20230125_150520.jpg
    89,5 KB · Görüntüleme: 190
Son düzenleme:
Dizini belirtmeniz gerekir. Atıyorum Masaüstünde ise wine /home/buyuran/Desktop/minecraft.exe şeklinde çalıştırmak gerekir. İçerisinde boşluk olan dosyalarda ise wine '/home/buyuran/Desktop/minecraft.exe' yazılır yani dizin tek tırnak içine alınır. Yapmazsanız boşluğu ayrı dosya olarak algılar. Bu arada Linux'da küçük-büyük harf duyarlılığı vardır; MINECRAFT.exe ile minecraft.exe aynı şey değildir, bilgisayar bunları Linux'da farklı algılar, Windows büyük-küçük farketmeksizin ikisini de aynı sayar.

Dizini belirtmeniz gerekir. Atıyorum masaüstünde ise wine /home/buyuran/Desktop/minecraft.exe şeklinde çalıştırmak gerekir. İçerisinde boşluk olan dosyalarda ise wine '/home/buyuran/Desktop/minecraft.exe' yazılır yani dizin tek tırnak içine alınır. Yapmazsanız boşluğu ayrı dosya olarak algılar. Bu arada Linux'da küçük-büyük harf duyarlılığı vardır; MINECRAFT.exe ile minecraft.exe aynı şey değildir, bilgisayar bunları Linux'da farklı algılar, Windows büyük-küçük fark etmeksizin ikisini de aynı sayar.

Tamamdir hocam dizini yazarken tirnakla baslayip tirnakla bitirecegiz ve de bosluk olmayacak değilmi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı